Viktor Orban, sfidător în Parlamentul European: Ungaria nu va accepta „ameninţări” din partea UE şi nu va deveni „patria imigraţiei”

Ungaria nu va accepta "ameninţări" şi nu va deveni "patria imigraţiei", a afirmat marţi după-amiază, în Parlamentul European, premierul ungar, Viktor Orban, în contextul procedurilor în sensul sancţionării Guvernului de la Budapesta.

3526 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban, sfidător în Parlamentul European: Ungaria nu va accepta „ameninţări” din partea UE şi nu va deveni „patria imigraţiei”

Viktor Orban, în Parlamentul European: Ungaria nu va accepta „ameninţări” din partea UE şi nu va deveni „patria imigraţiei”

"Ungaria va fi condamnată pentru că a decis că nu va fi patria imigraţiei. Dar noi nu vom accepta ameninţări şi acte de şantaj din partea forţelor proimigraţie: ne vom apăra frontierele, vom opri imigraţia clandestină", a afirmat Viktor Orban, citat de site-ul cotidianului La Repubblica.

"Noi ne vom apăra frontierele şi doar noi putem decide alături de cine trăim. Am oprit sute de mii de imigranţi clandestini şi am apărat Ungaria şi Europa. Cetăţenii ungari au decis că patria noastră nu va fi patria imigraţiei", a subliniat Viktor Orban.

Ungaria riscă să fie sancţionată de Uniunea Europeană pentru abordarea faţă de imigraţie, pe fondul criticilor privind încălcarea normelor statului de drept. Guvernul de dreapta de la Budapesta este acuzat că încalcă normele fundamentale ale Uniunii Europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici