Viktor Orban: Ungaria va fi împinsă către declin dacă va deveni o ţară de imigranţi

Premierul ungar Viktor Orban a declarat, marţi, că Ungaria va prospera dacă nu va deveni o "ţară de imigranţi", în caz contrar se va confrunta cu "regres, declin sau stagnare", relatează agenţia MTI.

741 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban: Ungaria va fi împinsă către declin dacă va deveni o ţară de imigranţi

Viktor Orban: Ungaria va fi împinsă către declin dacă va deveni o ţară de imigranţi

"Pentru ca Ungaria să progreseze în următorii patru ani, niciun imigrant nu ar trebui să intre în ţară, iar gardul de la frontieră trebuie protejat. Bruxelles-ul ar trebui să plătească cel puţin jumătate dintre costurile gardului de la frontiera Ungariei şi toţi cei implicaţi activ în organizarea imigraţiei ar trebui să fie interzise din ţară", a spus Orban în cadrul unui discurs susţinut în Camera de Comerţ şi Industrie a Ungariei.

Premierul ungar a mai spus că, în baza celei mai recente propuneri a UE privind gestionarea migraţiei, Ungaria ar trebui să primească peste 10.000 de refugiaţi, iar costurile pentru implementarea măsurilor s-ar ridica la 286,6 milioane de euro din bugetul Ungariei.

"Ungaria are un parcurs mai bun astăzi întrucât nu am lăsat pe nimeni să ne deposedeze de libertatea noastră de a lua decizii, pentru că ne-am fi aflat într-o situaţie dificilă dacă Bruxelles-ul sau FMI ar fi luat decizii de importanţă naţională în numele nostru", a mai declarat Orban.

La 2 martie, Guvernul Ungariei a aprobat 12 propuneri de amendamente la pachetul de măsuri întocmit de ONU privind migraţia şi l-a trimis Adunării Generale a Naţiunilor Unite, Uniunii Europene şi NATO.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici