Viktor Orban va vizita Bulgaria pentru a discuta despre criza imigraţiei şi Schengen - surse

Premierul Ungariei, Viktor Orban, va efectua săptămâna viitoare o vizită la Sofia, pentru a discuta modalităţi de oprire a fluxului de imigranţi extracomunitari şi pentru a oferi susţinere eforturilor Bulgariei de aderare la Schengen, afirmă surse citate de site-urile Dnevnik.bg şi Novinite.com.

855 afișări
Imaginea articolului Viktor Orban va vizita Bulgaria pentru a discuta despre criza imigraţiei şi Schengen - surse

Viktor Orban va vizita Bulgaria pentru a discuta despre criza imigraţiei şi Schengen - surse (AP/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, Viktor Orban se va afla în vizită oficială în Bulgaria pe 27-28 ianuarie, la invitaţia premierului bulgar, Boiko Borisov.

Liderul de la Budapesta va fi însoţit de ministrul ungar de Interne, Sandor Pinter.

Printre subiectele care vor fi abordate se numără contracararea crizei imigranţilor şi perspectivele Bulgariei de aderare la Spaţiul Schengen, precizează Novinite.com.

În urmă cu câteva săptămâni, Viktor Orban afirma că Bulgaria ar trebui admisă în Schengen pentru a contribui mai mult la gestionarea crizei imigraţiei.

Ungaria susţine aderarea imediată a Bulgariei la Schengen, a afirmat joi, la Sofia, ministrul ungar de Externe, Peter Szijjarto, salutând măsurile de securitate aplicate "în vremuri dificile" de Guvernul bulgar, mai ales gardul construit pe un segment al frontierei bulgaro-turce.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici