Vilnius a aprins luminiţele unui pom de Crăciun prietenos cu mediul şi plin de surprize

  • Pomul de Crăciun din Vilnius este prietenos cu mediul
  • Autorităţile locale au aprins luminiţele în acest weekend
  • În 2019, Vilnius a avut cel mai frumos pom de Crăciun din Europa
250 afișări
Imaginea articolului Vilnius a aprins luminiţele unui pom de Crăciun prietenos cu mediul şi plin de surprize

Vilnius a aprins luminiţele unui pom de Crăciun prietenos cu mediul şi plin de surprize

În 2019, pomul de Crăciun din Vilnius a primit titlul de Cel mai frumos pom de Crăciun din Europa. În 2020, autorităţile locale au vrut să păstreze tradiţia, dar în acelaşi timp să reflecte situaţia excepţională prin care trece întreaga lume.

În loc să invite mulţimea într-un târg magic de Crăciun, anul acesta, conceptul a fost de a aduce un pom de Crăciun care să fie admirat de la distanţă, în siguranţă.

De aceea, exteriorul este modern, iar interiorul creează un mediul intim, familial, cu un brad natural, pentru a arăta că, în ciuda schimbărilor aduse de pandemie, spiritul Crăciunului rămâne acelaşi.

Din punct de vedere vizual, pomul de Crăciun din Vilnius este o imagine suprarealistă - o compoziţie modernă de 24 de metri înălţime, realizată din panouri cu 6.000 de ramuri de brad vii şi parfumate, decorate cu aproape 4 km de luminiţe care îşi schimbă culoarea şi 800 de ornamente de argint.

Amplasarea spaţială a structurilor metalice creează mai multe zone împodobite cu oglinzi, în timp ce interiorul este făcut să pară confortabil şi intim, cu un brad viu decorat cu conuri de pin şi felinare.

Pentru a-l face ecologic, luminile sunt alimentate cu energie electrică generată prin prelucrarea zaţului de cafea.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici