FOTO   Violenţe în centrul Romei, în cursul unui protest faţă de restricţiile antiepidemice

  • Violenţe în centrul capitalei Italiei, în cursul unui protest faţă de restricţiile antiepidemice.
  • Mii de persoane s-au adunat în Piaţa Montecitorio din Roma, în apropierea Parlamentului Italiei.
  • Mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi, iar unii protestatari au fost reţinuţi.
2008 afișări
Imaginea articolului Violenţe în centrul Romei, în cursul unui protest faţă de restricţiile antiepidemice

Proteste anti-restricţii FOTO Profimedia

Mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi, marţi după-amiază, în centrul oraşului Roma, în cursul confruntărilor cu demonstranţi nemulţumiţi de restricţiile antiepidemice, unii protestatari fiind reţinuţi, afirmă surse din cadrul serviciilor de securitate italiene.
 
Mii de persoane s-au adunat în Piaţa Montecitorio din Roma, în apropierea Parlamentului Italiei, pentru a cere anularea restricţiilor antiepidemice.
 
La protest participă proprietari de restaurante, de magazine şi de săli de sport, dar şi angajaţi afectaţi de restricţii, precum şi unii politicieni, inclusiv din cadrul mişcării de extremă-dreapta CasaPound, informează agenţiile de presă Adnkronos şi ANSA.
 
Au fost aduse şi steaguri ale mişcării Italexit, o organizaţie condusă de senatorul Gianluigi Paragone care vrea retragerea Italiei din Uniunea Europeană. De asemenea, a fost prezent un protestatar costumat în mod asemănător cu un militant din SUA prezent la violenţele produse în ianuarie la sediul Congresului.
 
"Suntem antreprenori, nu infractori!" şi "Vrem libertate!", au scandat manifestanţii.
 
Protestul a degenerat în violenţe. Grupuri de manifestanţi au atacat forţele de ordine cu petarde şi sticle. Mai mulţi agenţi de poliţie au fost răniţi, doi fiind transportaţi la spital.
 
Cel puţin şapte protestatari au fost reţinuţi de forţele de ordine.
 
Proteste au loc şi în oraşele Napoli şi Milano, conform publicaţiei Il Fatto Quotidiano. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici