Violenţe în Spania pentru a patra noapte consecutivă de proteste

  • Mii de persoane au protestat azi-noapte pe străzile din Madrid şi Barcelona
  • A fost a patra noapte consecutivă de altercaţii între protestatari şi poliţişti
  • Manifestaţiile vin în urma arestării rapperului Pablo Hasel
  • Artistul a fost condamnat pentru insulte aduse monarhiei
2699 afișări
Imaginea articolului Violenţe în Spania pentru a patra noapte consecutivă de proteste

Proteste violente în Spania pentru a patra noapte la rând

A fost haos pe străzile din Spania. Pentru a patra noapte la rând, mii de spanioli au continuat să protesteze pe străzile din Barcelona şi alte mari oraşe. 

Demonstranţii au incendiat containere de gunoi, au spart bancomate şi au blocat străzi.
 
Apromativ 80 de persoane au fost arestate şi alte peste 100 rănite în ultimele patru zile, după ce rapperul Pablo Hasel a fost arestat, marţi.
 
„Sunt aici pentru a-mi exprima într-un fel respingerea faţă de acest stat poliţienesc şi lipsa libertăţilor”, a afirmat Aleix Clos, un profesor prezent la manifestaţii.
 
Artistul a fost condamnat la nouă luni de închisoare pentru versurile sale şi postările de pe Twitter, în care compară un tribunal cu organizaţiile naziste şi îl consideră pe fostul rege Juan Carlos drept un şef al mafiei.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici