Video Virus la cornet. Un târg de îngheţată în Italia ar putea fi locul transmiterii coronavirusului din China

  • Târgul de îngheţată SIGEP din Rimini s-a desfăşurat în perioada 18-22 ianuarie
  • Giornale di Rimini: Standul oraşului chinez Wuhan a fost amplasat lângă cel al localităţii italiene Codogno
  • Codogno a fost prima localitate din Italia în care a fost confirmat un caz de infectare cu coronavirus
2970 afișări

Dacă ţi se pare ciudat cum Italia a devenit ţara cea mai afectată de coronavirus, după China, să ştii că există o explicaţie. Cel puţin aşa susţin jurnaliştii din Rimini.

Acolo s-a organizat în perioada 18-22 ianuarie un târg de îngheţată. Iar publicaţia Giornale di Rimini susţine că standul oraşului chinez Wuhan a fost amplasat lângă cel al localităţii italiene Codogna.

„Cu toţii ne-am simţit rău după târg. Mie mi-a fost rău chiar în timpul desfăşurării târgului, în ultima zi, adică miercuri”, angajat la târg.

În Codogna a şi apărut de altfel primul caz confirmat de infectare cu coronavirus de pe teritoriul Italiei. Se mai înregistraseră anterior două, dar acestea vizau turişti chinezi, care se deplasaseră într-o excursie prin nordul ţării.

Este imposibil de stabilit cu exactitate dacă Rimini este locul din care s-a transmis virusul în Codogno, dar ipoteza ar fi de interes pentru ancheta epidemiologică, mai notează Giornale di Rimini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici