Virusul din China a ajuns în SUA. Cel puţin 16 americani, monitorizaţi după contactul cu un pacient infestat

Cel puţin 16 persoane care au intrat în contact cu un bărbat din statul Washington, care a fost diagnosticat cu coronavirus, devenind primul caz din SUA, sunt monitorizate după ce boala a ucis 17 persoane în China şi a îmbolnăvit alte sute, au spus oficialii locali, potrivit Reuters.

1058 afișări
Imaginea articolului Virusul din China a ajuns în SUA. Cel puţin 16 americani, monitorizaţi după contactul cu un pacient infestat

Cel puţin 16 americani sunt monitorizaţi după contactul cu o victimă a coronavirusului din China

Pacientul, un bărbat în vârstă de 30 de ani, se simte bine şi ar putea fi externat în curând dintr-un spital din Everett, Washington, au declarat oficialii în conferinţă de presă.

Niciuna dintre persoanele care au intrat în contact direct cu pacientul nu au dezvoltat boala, a declarat Chris Spitters, ofiţer de sănătate din districtul Snohomish Health.

"Riscul pentru publicul larg rămâne scăzut", a spus Spitters, adăugând că nu va fi surprins dacă numărul de persoane care ar fi intrat în contact apropiat cu bărbatul ar creşte.

Bărbatul s-a simţit rău în weekend după ce a călătorit în Wuhan, China, oraşul său natal, în noiembrie şi decembrie, iar luni a fost diagnosticat cu coronavirus.

Virusul, care provoacă simptome respiratorii similare unei răceli sau gripe, se pare că ar putea avea legătură cu o piaţă de fructe de mare din Wuhan, cel mai mare oraş din centrul Chinei, cu o populaţie de aproximativ 11 milioane. De atunci piaţa a fost închisă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici