Virusul misterios din China a făcut prima victimă. Ce au în comun pacienţii bolnavi

Un bărbat de 61 de ani din China a murit din cauza virusului care a infectat deja 41 de persoane. Primele teste indică un nou tip de coronavirus, considerat responsabil pentru epidemia Sars, potrivit The Guardian.

3785 afișări
Imaginea articolului Virusul misterios din China a făcut prima victimă. Ce au în comun pacienţii bolnavi

Sursa: Profimedia Images

Cetăţeanul chinez din oraşul Wuhan a murit din cauza unei pneumonii, pe fondul bolii cauzate de virusul încă neidentificat care face ravagii în ţară. Alte şapte persoane sunt în stare critică, spun autorităţile sanitare din Wuhan.
 
În total, 41 de persoane au fost diagnosticate, testele preliminare de laborator citate de mass-media chineză la începutul acestei săptămâni indicând un nou tip de coronavirus, potrivit The Guardian. Doi pacienţi au fost externaţi, iar restul sunt momentan în stare stabilă. 
 
Bărbatul, prima victimă a focarului declanşat în luna decembrie, a mai fost diagnosticat anterior cu tumori abdominale şi boli hepatice cronice, au declarat autorităţile sanitare. Tratamentele prescrise de medici nu i-au ameliorat simptomele, iar pacientul a murit în seara zilei de 9 ianuarie.
 
Comisia a adăugat că nu a mai fost detectat niciun caz nou de boală din data de 3 ianuarie. Autoritatea de sănătate din Wuhan a mai spus că cei afectaţi de virus erau preponderent vânzători şi clienţi ai unei pieţe de fructe de mare din oraş, iar până în prezent nu a fost infectat niciun membru al personalului medical, cu toate că nu se ştie cât de contagioasă ar putea fi boala.
 
Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat, joi, că de vină pentru prezentul focar ar putea fi un membru al familiei de viruşi care a provocat cazurile mortale ale sindromului respirator acut sever (Sars) şi ale sindromului respirator din Orientul Mijlociu (Mers). Coronavirusurile sunt o familie numeroasă de virusuri, care pot provoca infecţii ce variază de la răceala comună până la Sars. Unele dintre tipurile de virus provoacă boli mai puţin grave, în timp ce altele, precum cea care provoacă Mers, sunt mult mai severe.
 
Focarul a izbucnit înaintea sărbătorilor de la sfârşitul lunii ianuarie, când o mare parte dintre cei 1,4 miliarde de locuitori ai Chinei vor călători spre oraşele lor de origine sau în străinătate. Autoritatea de sănătate din Wuhan recomandă ca oamenii să fie precauţi, în timp ce testele pentru diagnosticarea agentului patogen continuă.
 
În 2003, oficialii chinezi au păstrat tăcerea săptămâni întregi, înainte ca rata crescută a mortalităţii să scoată la iveală un focar de Sars. Zvonurile au obligat guvernul să dezvăluie adevărul în legătură cu epidemia, iar boala s-a răspândit rapid în alte oraşe şi ţări. Peste 8.000 de persoane au fost infectate atunci, dintre care 775 au murit.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici