Video Visul american, trăit la volanul unei Dacii vintage. Românul care a pornit trendul: ”Am fost o sursă de inspiraţie"

  • Eric Matson, un american din New York, este primul care a adus o Dacie 1310 în SUA
  • Trendul Daciilor vintage în SUA l-a deschis Eduard Palaghiţă, un român stabilit la New York
  • În America, sunt şase modele de Dacii vintage
1476 afișări

Eric Matson îşi trăieşte visul american la volanul unei maşini româneşti. Se plimbă mândru prin New York cu o Dacie 1310, prima de acest fel care a ajuns peste Ocean. Americanul a călătorit în România în 1989, s-a îndrăgostit de o româncă, dar şi de un automobil vintage.

Inspirat de Eduard Palaghiţă, românul stabilit la New York ce a adus prima Dacie 1300 în America, Eric şi-a cumpărat şi el o maşină românească, din 1986. În prezent, sunt şase Dacii în America, iar trendul a fost deschis chiar de Eduard Palaghiţă.

Eduard Palaghiţă, proprietarul unei Dacii 1310: "A mea a fost prima, după aia am mai ajutat pe câţiva să mai aducă. Dar în total sunt şase Dacii în America. Sunt două la New York şi restul sunt răspândite prin America. Deci una este în Arizona, una este în Maryland, una este în Atlanta, Georgia. Presupun că am fost o sursă de inspiraţie".

Eduard şi-a testat cu succes Dacia pe celebra autostradă americană Route 66, iar Eric spune că vrea să parcurgă 7.000 de kilometri prin vestul Canadei, imediat ce situaţia o va permite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
dacia,
vintage,
sua

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici