Viviane Reding: Criza din România este un mare pericol, putând afecta integrarea deplină în UE

Criza politică din România reprezintă "un mare pericol" şi ar putea afecta progresele acestei ţări spre o "integrare deplină" în Uniunea Europeană, avertizează Viviane Reding, comisarul UE pentru Justiţie.

1900 afișări
Imaginea articolului Viviane Reding: Criza din România este un mare pericol, putând afecta integrarea deplină în UE

Viviane Reding: Criza din România este un mare pericol, putând afecta integrarea deplină în UE

Viviane Reding, care se declara "foarte preocupată" de criza politică de la Bucureşti pe 3 iulie, a făcut aceste declaraţii înaintea întrevederii de joi dintre preşedintele CE, José Manuel Barroso, şi premierul Victor Ponta.

"Personal, eu văd un mare pericol în recentele evenimente din România, care pot afecta progresele înregistrate în ultimii ani", a spus comisarul european, care se va întâlni miercuri cu ministrul român al Justiţiei.

Viviane Reding nu a exclus, la nivel personal, posibilitatea ca Executivul UE să continue "câţiva ani" supravegherea statului de drept în România, "cu consecinţele pe care acest lucru le-ar avea" asupra integrării ţării în Spaţiul Schengen.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici