Viviane Reding este convinsă că UE va declanşa procedura de infringement contra Franţei

Comisarul UE pentru Justiţie, Viviane Reding, este convinsă că Executivul Uniunii Europene nu va avea altă opţiune decât iniţieze procedura de infringement împotriva Franţei din cauza politicii de expulzare a romilor, potrivit unui comunicat oficial.

31 afișări
Imaginea articolului Viviane Reding este convinsă că UE va declanşa procedura de infringement contra Franţei

Viviane Reding este convinsă că UE va declanşa procedura de infringement contra Franţei (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Intenţionez să îi propun această iniţiativă preşedintelui Comisiei Europene", precizează Reding, adăugând că o decizie va fi luată într-un interval de două săptămâni.

"Am luat cunoştinţă de declaraţiile secretarului de stat francez pentru Afaceri Europene care punea sub semnul întrebării rolul Comisiei Europene de garant al tratatelor UE. Rolul CE de garant al tratatelor este unul dintre fundamentele Uniunii Europene, o Uniune care nu se menţine prin forţă, ci prin respectarea reglementărilor de către toate statele, inclusiv de Franţa", explică Reding în discursul publicat marţi.

"Vreau să fiu foarte clară: discriminarea pe baza originii etnice sau rasei nu îşi are locul în Europa. Este incompatibilă cu valorile pe care este fondată Uniunea Europeană. (...) Cred că este foarte deranjant faptul că un stat membru pune sub semnul întrebării, prin acţiunile administraţiei sale, valorile comune şi reglementările UE", subliniază Reding.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici