Vizită Irak. Papa Francisc, slujbă la o catedrală distrusă de ISIS: ”Terorismul şi moartea nu au niciodată ultimul cuvânt”

  • Papa Francisc a vizitat oraşul creştin martirizat Quaraqosh, distrus de atacurile Statului Islamic.
  • Papa Francisc a oficiat o slujbă într-o catedrală complet restaurată după ce a fost parţial distrusă şi arsă de ISIS.
  • Papa Francisc: ”Terorismul şi moartea nu au niciodată ultimul cuvânt.”
615 afișări
Imaginea articolului Vizită Irak. Papa Francisc, slujbă la o catedrală distrusă de ISIS: ”Terorismul şi moartea nu au niciodată ultimul cuvânt”
După popasul său din Mosul, în nordul Irakului, al doilea oraş ca mărime din Irak, distrus aproape în totalitate în timpul ciocnirilor dintre forţele guvernamentale şi gruparea teroristă ISIS din urmă cu patru ani, Papa Francisc a călătorit cu elicopterul în oraşul creştin martirizat Quaraqosh, unde a lansat un apel puternic către comunitatea creştină, notează Le Figaro. 
 
Quaraqosh a găzduit o mare comunitate creştină până când atacurile Statului Islamic l-au distrus, iar oamenii au fost nevoiţi să fugă.
 
Papa Francisc a oficiat o slujbă în catedrala Imaculatei Concepţii, complet restaurată după ce a fost parţial distrusă şi arsă de ISIS. Înainte de slujbă, Suveranul Pontif a ascultat două mărturii ale supravieţuitorilor atacului, cea a unui preot şi cea a unei femei.
 
El a adus un omagiu femeilor şi curajului lor.
 
Aş dori să vă mulţumesc din toată inima tuturor mamelor şi femeilor din această ţară, femei curajoase care continuă să dea viaţă în ciuda abuzurilor şi rănilor. Femeile să fie respectate şi protejate! Fie să li se acorde atenţie şi oportunităţi! În jur vedem semne ale puterii distructive a violenţei, a urii şi a războiului. Câte lucruri au fost distruse! Şi câte trebuie reconstruite,"  a spus papa.
 
În încheiere, Suveranul Pontif a afirmat: ”Terorismul şi moartea nu au niciodată ultimul cuvânt. Ultimul cuvânt aparţine lui Dumnezeu şi Fiului său, biruitor asupra păcatului şi morţii. Chiar şi în mijlocul devastării terorismului şi a războiului, putem vedea, cu ochii credinţei, triumful vieţii asupra morţii ”.
 
Este a treia zi a vizitei istorice a Suveranului Pontif în Irak. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici