Vizita neanunţată a lui Donald Trump în zona demilitarizată ce desparte Coreea de Nord şi Coreea de Sud, anulată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile

Donald Trump, preşedintele SUA, urma să efectueze o vizită neanunţată în zona demilitarizată ce desparte Coreea de Nord de Coreea de Sud, însă aceasta a fost anulată, miercuri, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, relatează CNN.

1173 afișări
Imaginea articolului Vizita neanunţată a lui Donald Trump în zona demilitarizată ce desparte Coreea de Nord şi Coreea de Sud, anulată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile

Vizita neanunţată a lui Donald Trump în zona demilitarizată ce desparte Coreea de Nord şi Coreea de Sud, anulată din cauza condiţiilor meteorologice

Preşedintele american se afla la bordul aeronavei Marine One, care se îndrepta spre Zona Demilitarizată, însă comandantul aeronavei a luat decizia de a ateriza la aproximativ 18 de la decolare, din cauza vremii nefavorabile.

Sarah Sanders, secretarul de presă al Casei Albe, a declarat, miercuri, că preşedintele american urma să viziteze zona demilitarizată alături de preşedintele sud-coreean Moon Jae-in. Această vizită a celor doi lideri ar fi fost prima vizită comună a preşedinţilor celor două state în zona demilitarizată ce desparte Coreea de Nord de Coreea de Sud, iar Sanders a precizat că ”ar fi fost un moment istoric”.

”Acest efort arată puterea şi importanţa alianţei dintre cele două state”, a adăugat Sanders.

În urmă cu câteva zile, preşedintele SUA a început turneul de vizite în Asia. Cu vizite oficiale în Japonia, Coreea de Sud, China, Vietnam şi Filipine, acesta este cel mai lung turneu în Asia efectuat de către un preşedinte american în ultimii 25 de ani. Înainte de plecarea în Asia, Casa Albă informase că Donald Trump nu va vizita zona demilitarizată.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici