Vladimir Putin a efectuat o scufundare în Marea Baltică la bordul unui batiscaf - FOTO

Preşedintele rus, Vladimir Putin, obişnuit cu experienţele extreme, a efectuat luni o scufundare în Marea Baltică la bordul unui batiscaf pentru a inspecta epava unei nave eşuate în 1869, potrivit unor imagini ale postului de televiziune public.

563 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a efectuat o scufundare în Marea Baltică la bordul unui batiscaf - FOTO

Vladimir Putin a efectuat o scufundare în Marea Baltică la bordul unui batiscaf (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Postul public de televiziune Pervâi Kanal a arătat imagini cu preşedintele rus care a urcat la bordul unui batiscaf şi s-a deplasat către fregata Oleg, care zace la o adâncime de 60 de metri în Golful Finlandei.

"Stă pe partea dreaptă şi este într-o stare excelentă, se vede bine denumirea navei", a comentat Putin, citat de agenţiile ruseşti după o acţiune de scufundare care a durat 30 de minute.

Preşedintele rus îşi cultivă în ultimii ani imaginea unui om de acţiune. El a fost filmat la bordul unui submarin de explorare, pe fundul lacului Baikal, conducând o maşină de Formula 1, aflându-se la vânătoare de balene cu arbaleta, pilotând un bombardier sau neutralizând un tigru în Siberia.

O expediţie arheologică în 2011 în Marea Neagră a premierului Vladimir Putin, în cursul căreia acesta ar fi descoperit două amfore vechi de 1.500 de ani, a fost ironizată de presa independentă, care a remarcat că amforele nu erau acoperite cu alge sau cochilii.

Câteva luni mai târziu, purtătorul său de cuvânt Dmitri Peskov a recunoscut că evenimentul a fost regizat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici