Vladimir Putin a ordonat aplicarea armistiţiului la periferia Damascului pentru crearea unu coridor umanitar

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat un armistiţiu zilnic la periferia Damascului, începând de marţi, şi crearea unui coridor umanitar pentru evacuarea civililor, anunţă ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, citat de agenţia RIA Novosti.

427 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin a ordonat aplicarea armistiţiului la periferia Damascului pentru crearea unu coridor umanitar

Vladimir Putin a ordonat aplicarea armistiţiului la periferia Damascului pentru crearea unu coridor umanitar

Serghei Şoigu a declarat că armistiţiul va fi valabil zilnic între orele 9.00 şi 14.00 în zona Ghuta, o suburbie a oraşului Damasc.

Detaliile coridorului umanitar nu au fost încă anunţate.

Secretarul general ONU, Antonio Guterres, şi Înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe, Federica Mogherini, au cerut, luni, aplicarea imediată a armistiţiului umanitar în Siria adoptat sâmbătă de Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite. Confruntările militare continuau luni în Siria, inclusiv în Ghuta, la periferia Damascului, în pofida armistiţiului cerut de Naţiunile Unite.

Rusia oferă susţinere politică şi militară Administraţiei Bashar al-Assad în conflictul cu grupuri insurgente şi teroriste.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici