Vladimir Putin, ales "cel mai mare duşman al Lacului Baikal", într-un concurs Greenpeace pe Internet

Premierul rus, Vladimir Putin, a fost ales "cel mai mare duşman al Lacului Baikal", într-un concurs organizat pe Internet de către Greenpeace, a anunţat vineri organizaţia nonguvernamentală (ONG) într-o conferinţă de presă.

210 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin, ales "cel mai mare duşman al Lacului Baikal", într-un concurs Greenpeace pe Internet

Vladimir Putin, ales "cel mai mare duşman al Lacului Baikal", într-un concurs Greenpeace pe Internet (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Cu 52 la sută din voturi, Vladimir Putin câştigă detaşat concursul (pentru desemnarea) celui mai mare duşman al Lacului Baikal", a declarat Roman Bajenkov, responsabilul Greenpeace pentru Programul Baikal.

"Victoria lui Vladimir Putin ni se pare întru totul meritată", a declarat cu ironie Bajenkov, citând "rolul său în redeschiderea uzinei de la Baikalsk", o uzină de celuloză situată pe malul lacului, considerată principala sursă de poluare a acestuia.

În contextul în care Rusia se pregăteşte să sărbătorească "Ziua Baikalului" pe 11 septembrie, Putin a declarat luni că "nu va închide niciodată" uzina de la Baikalsk, redeschisă în ianuarie, după ce a fost închisă în 2008, din motive financiare.

Guvernul şi Ministerul Mediului se situează pe locurile doi şi, respectiv, trei, în acest clasament Greenpeace, cu mult în urma premierului rus.

Rezultatul concursului a fost afişat pe o pancartă, care a fost amplasată pe fundul lacului de către scafandri Greenpeace, a mai anunţat Bajenkov, prezentând imagini din timpul operaţiunii.

Greenpeace afirmă că uzina a deversat în Lacul Baikal câte 100.000 de metri cubi de apă poluată pe an, de la punerea ei în funcţiune, în 1966.

Introdus în patrimoniul mondial UNESCO, Lacul Baikal reprezintă 20 la sută din rezervele mondiale de apă dulce.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici