Vladimir Putin anunţă că nu va permite "niciodată" reintegrarea regiunii Crimeea de către Ucraina

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat duminică, într-un interviu pentru un film documentar, că reintegrarea regiunii Crimeea de către Ucraina este imposibilă, indiferent de circumstanţe, relatează site-ul agenţiei Tass.

4064 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin anunţă că nu va permite "niciodată" reintegrarea regiunii Crimeea de către Ucraina

Vladimir Putin anunţă că nu va permite "niciodată" reintegrarea regiunii Crimeea de către Ucraina

"Despre ce vorbiţi? Aţi înnebunit? Cum să renunţ la Crimeea? Astfel de circumstanţe nu există şi nu vor exista niciodată", a răspuns Putin la întrebarea unui jurnalist despre situaţia regiunii ucrainene Crimeea.

În documentarul intitulat "Putin", jurnalistul Andrei Kondraciov i-a adresat lui Vladimir Putin o serie de întrebări pe mai multe teme, inclusiv situaţia din Siria.

Rusia a anexat regiunea ucraineană Crimeea în anul 2014, ca urmare a unui referendum, o manevră criticată dur de Occident. Potrivit ONU, peste 6.500 de persoane au fost ucise în Ucraina de la începutul conflictului armat.

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat că nu renunţă la iniţiativa de a recupera Crimeea, considerată "o parte integrantă a Ucrainei".

Poziţia Moscovei a fost că decizia desprinderii Crimeei de Ucraina a fost luată de Consiliul suprem al regiunii, pe fondul "loviturii de stat" de la Kiev şi a răspândirii ideilor radicale.

La 10 septembrie 2017, au avut loc pentru prima dată alegeri pentru funcţia de guvernator în oraşul Sevastopol şi în autoproclamata republică Crimeea, scrutin care nu a fost recunoscut de Uniunea Europeană.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici