Vladimir Putin aprinde o lumânare în memoria separatiştilor proruşi morţi în Ucraina

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a anunţat că a aprins o lumânare într-o biserică din Moscova în memoria celor care au murit apărând regiunile separatiste din estul Ucrainei.

263 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin aprinde o lumânare în memoria separatiştilor proruşi morţi în Ucraina

Vladimir Putin aprinde o lumânare în memoria separatiştilor proruşi morţi în Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Pentru cine am aprins o lumânare? Pentru cei care au fost răniţi şi pentru cei care şi-au dat viaţa pentru apărarea Noii Rusii", le-a declarat miercuri preşedintele unor jurnalişti ai unui post de televiziune, care îl aşteptau la ieşirea dintr-o biserică ortodoxă.

Expresia "Noua Rusie", pe care preşedintele a folosit-o pentru prima dată în aprilie într-o alocuţiune televizată, desemnează regiunile rusofone din Ucraina susceptibile să revină sub controlul Rusiei şi unde separatiştii proruşi luptă împotriva trupelor loiale Kievului pentru a obţine independenţa de Ucraina.

Kremlinul este în mod obişnuit acuzat de Kiev şi occidentali că susţine aceşti rebeli trimiţând arme şi militari ruşi să lupte alături de ei pe teritoriul ucrainean.

Preşedinte al unei populaţii majoritar ortodoxe, Vladimir Putin a mers într-o mică biserică ortodoxă din Moscova la un preot care a fugit din oraşul ucrainean Odesa, unde a fost persecutat, a precizat agenţia de presă Itar-Tass.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici