Vladimir Putin denunţă corupţia din Ucraina şi vorbeşte despre candidatura sa la alegerile din 2018

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat, vineri, că Ucraina este sufocată de corupţie şi că nu a luat o decizie privind candidatura la alegerile prezidenţiale din 2018, dar nu intenţionează să modifice Constituţia în vederea scrutinului, relatează site-ul agenţiei Tass.

3050 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin denunţă corupţia din Ucraina şi vorbeşte despre candidatura sa la alegerile din 2018

Vladimir Putin denunţă corupţia din Ucraina şi vorbeşte despre candidatura la alegerile din 2018

În cadrul emisiunii "Serious Talk with Vladimir Putin", desfăşurată la centrul educaţional pentru copii supradotaţi din Soci, Putin a precizat că Ucraina este sufocată de corupţie, prezentă chiar şi în cadrul guvernului de la Kiev.

"Noii politicieni din Ucraina au venit la putere. Şi ce au reuşit? Corupţia a crescut. Ucraina se sufocă din cauza acestei corupţii, care porneşte de la eşaloanele cele mai înalte ale puterii şi până jos. Au preluat mandatul sub motto-ul luptei împotriva corupţiei, dar nu este suficient să strigi 'Opriţi hoţii!' ... nici ei n-ar trebui să fure", a spus Putin.

Preşedintele Rusiei nu a exclus o candidatură la alegerile prezidenţiale din 2018 şi nu intenţionează să modifice Constituţia privind limita de mandate în fruntea statului.

"Nu am decis încă dacă ar trebui să-mi continui activitatea în această calitate. O să văd, alegerile vor avea loc în 2018. Mai este timp până la cursa electorală. La un moment dat, trebuie să mă retrag. Constituţia stipulează o limită de mandate în funcţia de preşedinte. Am avut posibilitatea să modific Constituţia şi chiar mi s-a cerut să o modific în timp util. Nu am făcut acest lucru şi nu mai intenţionez să îl fac", a spus Vladimir Putin.

Conform Constituţiei ruse, o persoană nu poate să fie preşedinte al ţării mai mult de două mandate consecutive. Vladimir Putin a fost ales în fruntea ţării în 2012, iar înainte de acest mandat a fost preşedintele Rusiei între 2000 şi 2008. În 2008, mandatul unui preşedinte al Rusiei a fost crescut de la patru la şase ani.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici