Vladimir Putin despre raportul Mueller privind presupusele ingerinţe electorale ruse: Am spus de la început că această comisie infamă nu va găsi nimic

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat marţi că Moscova a spus încă de la început că ancheta coordonată de procurorul special Robert Mueller nu va găsi nimic care să indice o implicare a Moscovei în scrutinul prezidenţial din SUA din 2016, informează cotidianul The New York Post.

457 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin despre raportul Mueller privind presupusele ingerinţe electorale ruse: Am spus de la început că această comisie infamă nu va găsi nimic

Vladimir Putin despre raportul Mueller privind presupusele ingerinţe electorale ruse: Am spus de la început că această comisie infamă nu va găsi nimic

Luna trecută, William Barr, secretar al Justiţiei şi procuror general al Statelor Unite, a afirmat într-un document că echipa de anchetă coordonată de Mueller nu a găsit nicio dovadă că ar fi existat acţiuni de coordonare între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia.

"Că (ancheta lui Mueller) se va termina în acest fel - ca un munte care dă naştere unui şoarece, aşa cum se spune - ne-a fost clar cu mult timp înainte", a comentat liderul rus, făcând referire la o fabulă a lui Esop.

"Am spus de la început că această comisie infamă a domnului Mueller nu va găsi nimic, pentru că nimeni nu ştie asta mai bine decât noi. Rusia nu s-a amestecat în niciun scrutin din Statele Unite. Nu a existat nici o înţelegere, aşa cum a spus domnul Mueller, între Trump şi Rusia", a adăugat Vladimir Putin.

Deşi procurorul Mueller a stabilit că nu au existat acţiuni de coordonare între echipa de campanie a lui Donald Trump şi Rusia, totuşi, oficialul american nu a exclus ipoteza ingerinţelor electorale ruse.

Potrivit unui raport al serviciilor secrete americane, din ianuarie 2017, preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influenţare a rezultatului scrutinului prezidenţial din SUA cu scopul de a submina sistemul liberal-democratic occidental.

Putin a declarat, în iulie, că şi-a dorit ca Trump să câştige alegerile prezidenţiale din 2016, întrucât Trump a afirmat în timpul campaniei electorale că dorea să repare relaţiile SUA-Rusia.

Marcate de ancheta privind presupusele ingerinţe electorale ruse şi de neînţelegeri pe o varietatea de teme, de la Ucraina la Siria, relaţiile între Moscova şi Washington s-au deteriorat şi mai mult în timpul mandatului lui Trump.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici