Vladimir Putin, dezamăgit de nivelul scăzut de cooperare dintre serviciile secrete ruse şi americane

Preşedintele rus, Vladimir Putin, s-a declarat dezamăgit de nivelul scăzut de cooperare dintre serviciile secrete ruse şi cele americane, însă a lăudat interacţiunea cu unele state europene în acest sens, relatează agenţia Tass.

2067 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin, dezamăgit de nivelul scăzut de cooperare dintre serviciile secrete ruse şi americane

Vladimir Putin, dezamăgit de nivelul scăzut de cooperare dintre serviciile secrete ruse şi americane

"Avem relaţii foarte bune cu serviciile secrete franceze", a spus Putin, într-un interviu acordat postului francez TF1.

El a spus că specialiştii în domeniul combaterii terorismului din Rusia, Franţa şi alte state europene "sunt într-adevăr pe aceeaşi lungime de undă". "Dar nu se întâmplă mereu aşa", a spus Putin, făcând referire la interacţiunea cu Statele Unite.

"De exemplu, trimitem informaţii partenerilor noştri americani şi deseori nu primim niciun răspuns", a spus preşedintele rus.

Potrivit acestuia, Rusia ar fi trimis Statelor Unite "informaţii despre fraţii Ţarnaev în urmă cu ceva timp", însă răspunsul a fost: nu este treaba voastră, ei sunt deja cetăţeni americani şi ne vom ocupa noi de ei.

"Rezultatul? Atacul terorist din Statele Unite. Nu este acesta un exemplu în care noi suportăm pierderi prin neglijarea cooperării în această sferă?" , a spus el.

Djokhar Ţarnaev a fost condamnat la moarte pentru că a ajutat, pe data 15 aprilie 2013, la comiterea atentatului cu bombă de la Maratonul de la Boston, soldat cu trei morţi şi circa 280 de răniţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici