Vladimir Putin, după întâlnirea cu Matteo Renzi: Italia este un "partener privilegiat" al Rusiei

Italia este un "partener privilegiat" al Rusiei pe scena internaţională, a declarat preşedintele rus, Vladimir Putin, în cursul întrevederii pe care a avut-o joi, la Moscova, cu premierul italian Matteo Renzi, informează La Stampa.

779 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin, după întâlnirea cu Matteo Renzi: Italia este un "partener privilegiat" al Rusiei

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Întâlnirea dintre Putin şi Renzi a durat trei ore, fiind discutate subiecte precum criza din Ucraina, conflictul din Libia, rolul Rusiei în Siria şi în combaterea terorismului islamist.

"Situaţia din Ucraina rămâne complicată, dar nu mai sunt lupte intense şi nici morţi. Trebuie să se respecte Acordul de la Minsk, pentru deschiderea posibilităţii dialogului între Kiev şi separatişti", a declarat Matteo Renzi, care miercuri a fost în Ucraina, unde s-a întâlnit cu preşedintele Petro Poroşenko.

"Situaţia s-a înrăutăţit în Libia, iar Rusia este în favoarea unei soluţii politice, susţinând eforturile Naţiunilor Unite", a afirmat Vladimir Putin, îndemnându-l pe Matteo Renzi să intervină în cadrul Uniunii Europene pentru a facilita respectarea de către Kiev a armistiţiului fragil din estul Ucrainei, unde conflictul care durează de un an s-a soldat cu aproximativ 6.000 de morţi.

"Italia continuă să fie unul dintre partenerii privilegiaţi ai Rusiei, atât în Europa, cât şi în lume. Nivelul schimburilor comerciale bilaterale a scăzut puţin în actualul context, dar comerţul cu Italia ocupă totuşi un loc important", a remarcat Putin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici