Vladimir Putin este un "democrat pur", susţine şeful extremei drepte austriece

Preşedintele rus, Vladimir Putin, este "un democrat pur", a apreciat liderul partidului austriac de extremă dreapta FPOe, Heinz-Christian Strache, într-un interviu publicat sâmbătă de cotidianul regional Tiroler Zeitung.

547 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin este un "democrat pur", susţine şeful extremei drepte austriece

Vladimir Putin este un "democrat pur", susţine şeful extremei drepte austriece (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

"Putin este cu siguranţă un democrat pur, cu un stil autoritar", a declarat Strache, adăugând că liderul rus "încearcă să păstreze interesele ruse din punctul său de vedere", în timp ce Moscova şi Occidentul traversează cea mai gravă criză de la Războiul Rece din cauza conflictului din Ucraina.

"Obama ar face acelaşi lucru", a continuat şeful FPOe, a treia forţă politică din Austria.

"Escaladarea situaţiei din Ucraina a fost provocată de Uniunea Europeană şi Statele Unite", a denunţat Strache, criticând presa occidentală. Ei i-au descris pe separatiştii din estul Ucrainei ca pe terorişti şi "pe puciştii din Maidan ca pe nişte eroi".

FPOe, ca multe partide de extremă dreapta europeană, a fost invitat să "observe" referendumul din Crimeea privind alipirea la Rusia, dar a refuzat oficial. Unii dintre membrii săi s-au deplasat acolo cu titlu privat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici