Vladimir Putin exclude manifestaţii neautorizate la Moscova, asemenea celor de la Kiev

Preşedintele rus Vladimir Putin a declarat că va fi obligat să restabilească ordinea în cazul în care manifestaţii de amploare neautorizate precum acelea care au loc în Ucraina ar fi organizate în Rusia.

94 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin exclude manifestaţii neautorizate la Moscova, asemenea celor de la Kiev

Vladimir Putin (Imagine: Arhiva Mediafax Foto / AFP)

"Orice acţiune, de orice fel, trebuie să rămână în cadrul legii. Dacă cineva iese din acest cadru, statul este atunci obligat şi, vreau să subliniez, nu este vorba despre voinţa politică, ci de obligaţiile organismelor puterii, să restabilească ordinea", a declarat preşedintele rus cu o voce fermă, răspunzând unei întrebări la conferinţa de presă anuală. "În caz contrar, o astfel de evoluţie a evenimentelor poate duce la haos", a adăugat el.

Ucraina se confruntă de patru săptămâni cu manifestaţii neobişnuite după "revoluţia portocalie" prooccidentală din 2004, apărute după refuzul din luna noiembrie al preşedintelui Viktor Ianukovici de a semna Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, în pofida pregătirilor din ultimii trei ani, în favoarea unei apropieri de Rusia.

Sute de mii de persoane au ieşit în stradă la Kiev şi alte oraşe din ţară. Mii de ucraineni continuă să conteste această decizie în Piaţa Independenţei din Kiev.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici