Vladimir Putin glumeşte pe tema Acordului climatic: Să îi mulţumim lui Donald Trump, căci în Rusia e foarte frig

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a glumit pe tema retragerii Statelor Unite din Acordul Paris, subliniind, râzând, că ruşii ar trebui de fapt să mulţumească Administraţiei Donald Trump pentru perspectiva încălzirii climei, întrucât la Moscova tocmai ninsese.

4199 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin glumeşte pe tema Acordului climatic: Să îi mulţumim lui Donald Trump, căci în Rusia e foarte frig

Vladimir Putin glumeşte pe tema Acordului climatic:Să îi mulţumim lui DonaldTrump,căci în Rusia e foarte frig

În contextul în care Acordul Paris prevede măsuri pentru menţinerea valorii medii a creşterii temperaturilor pe plan mondial sub 2°C, liderul de la Kremlin a glumit că decizia preşedintelui SUA, Donald Trump, de a se retrage din Tratatul climatic ar putea fi bună pentru Rusia.

"Noi, aici, nu prea simţim creşterea temperaturilor", a spus Vladimir Putin, în glumă, la Forumul economic de la Sankt-Petersburg.

"Cred că ar trebui să îi mulţumim preşedintelui Trump... Pentru că la Moscova a nins astăzi, iar la Sankt-Petersburg a plouat, este extrem de frig. Îl putem învinovăţi pe Trump şi imperialismul american pentru orice. Este vina lor. Dar nu o vom face", a spus Vladimir Putin, citat de site-ul agenţiei Tass.

Fiind de faţă, prezentatoarea NBC Megyn Kelly l-a întrebat pe Vladimir Putin despre poziţia sa serioasă faţă de retragerea SUA din Acordul climatic, amintindu-i că alţi lideri europeni au criticat decizia.

Putin a răspuns, stârnind râsete în audienţă: "Eu nu sunt lider european sau cel puţin aşa se crede..."

Trecând la un ton serios, liderul de la Kremlin a subliniat că "Rusia are propria poziţie". Preşedintele rus a refuzat să condamne decizia Statelor Unite de retragere din Tratatul climatic, pledând pentru "colaborare" cu Washingtonul în scopul ajungerii la un acord. "Nu l-aş judeca pe Obama, oh, vreau să spun pe Trump, pentru decizia luată. Este necesară colaborare cu preşedintele SUA; fără colaborare, nu vom ajunge la niciun acord", a explicat Vladimir Putin.

Donald Trump, preşedintele SUA, a anunţat joi seară decizia privind retragerea Statelor Unite din Acordul climatic de la Paris, cerând modificarea tratatului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici