Vladimir Putin: Noile sancţiuni impuse de SUA vor complica relaţiile bilaterale

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a avertizat, sâmbătă, că noile sancţiuni impuse de Senatul Statelor Unite vor deteriora relaţiile dintre Rusia şi SUA, informează Politico.com.

1442 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Noile sancţiuni impuse de SUA vor complica relaţiile bilaterale

Vladimir Putin a declarat pentru agenţia de presă TASS că noile sancţiuni vor complica relaţiile dintre Casa Albă şi Kremlin. Putin a adăugat că Moscova încă nu a pregătit o reacţie la decizia Senatului american. Preşedintele rus este de părere că, din cauza sancţiunilor, Rusia este forţată să facă nişte schimbări, însă ele nu vor produce un efect semnificativ.

Vineri, în cadrul unei conferinţă de presă ce se desfăşoară anual, Putin a susţinut că nu înţelege motivul pentru care Senatul american a decis să adopte un nou set de sancţiuni. ”Sunt convins că noile sancţiuni sunt rezultatul disputelor politice interne din SUA. Dacă nu era Crimeea, SUA ar fi găsit alte motive pentru a sancţiona Rusia. Politica de izolare a Rusiei a fost mereu o practică a SUA”, a susţinut Putin.

”Sancţiunile vor produce un impact, însă nu va fi fundamental. Rusia este mai mult afectată de contextul global şi de scăderea preţurilor la produsele pe care le exportăm în mod tradiţional: petrol, gaz, metale şi multe altele”, a declarat Vladmir Putin în cadul interviului susţinut vineri.

Senatul Statelor Unite a adoptat, joi, un act legislativ prin care se aprobă noi sancţiuni împotriva Rusiei pentru presupuse interferenţe în alegerile prezidenţiale din SUA din 2016. Sancţiunile votate de Senatul SUA vor trebui aprobate de Casa Reprezentanţilor.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici