Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, afirmă că au fost îndeplinite condiţiile necesare încheierii războiului civil din Siria

Condiţiile de facto necesare pentru încheierea războiului civil din Siria au fost îndeplinite, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, după vizita întreprinsă joi la Ankara, unde a discutat cu omologul său turc, Recep Erdogan, despre situaţia din Siria şi referendumul din Kurdistanul irakian.

1541 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, afirmă că au fost îndeplinite condiţiile necesare încheierii războiului civil din Siria

Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, afirmă că au fost îndeplinite condiţiile necesare încheierii războiului civil din Siria

Siria se confruntă, începând din martie 2011, cu revolte reprimate violent şi cu un conflict militar între serviciile de securitate subordonate regimului Bashar al-Assad, forţele opoziţiei şi grupuri teroriste, inclusiv organizaţia sunnită Stat Islamic (Stat Islamic în Irak şi Siria / Stat Islamic în Irak şi Levant). Bilanţul conflictului depăşeşte 270.000 de morţi.

Vizita lui Putin la Ankara a fost cea de-a cincea întrevedere între preşedinţii Rusiei şi Turciei în cursul acestui an, potrivit site-ului agenţiei de ştiri Reuters.

Liderul de la Kremlin a declarat că a discutat cu Erdogan despre referendumul proindependenţă din regiunea autonomă Kurdistan din Irak, însă a refuzat să precizeze care este părerea sa în legătură cu acest subiect, afirmând că poziţia Rusiei este bine cunoscută.

Într-un comunicat din data de 27 septembrie, Ministerul rus de Externe a transmis că Moscova respectă "aspiraţiile naţionale" ale kurzilor, însă susţine suveranitatea, unitatea şi integritatea teritorială a Irakului.

Vizita lui Vladimir Putin în Turcia vine pe fondul îmbunătăţirii relaţiilor bilaterale ruso-turce. Relaţiile dintre cele două state se degradaseră puternic după ce aviaţia turcă a doborât, în 2015, un avion militar rusesc ce a intrat în spaţiul aerian al Turciei. În plus, Rusia şi Turcia au susţinut tabere diferite în conflictul din Siria.

În prezent, Rusia, Turcia şi Iranul lucrează la crearea unor noi zone de securitate în Siria, care ar trebui să contribuie la reducerea intensităţii conflictului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici