Vladimir Putin promite anchetă: Doborârea avionului rus în Siria este rezultatul unor circumstanţe tragice/ Preşedintele Rusiei acuză Israelul de încălcarea suveranităţii Siriei

Doborârea avionului militar rus în largul coastelor Siriei este rezultatul unei serii de circumstanţe tragice, afirmă preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, promiţând măsuri pentru protejarea personalului militar rus. Operaţiunile militare israeliene în Siria reprezintă încălcări ale suveranităţii siriene, i-a transmis marţi după-amiază preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, premierului israelian, Benjamin Netanyahu, anunţă Kremlinul.

4875 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin promite anchetă: Doborârea avionului rus în Siria este rezultatul unor circumstanţe tragice/ Preşedintele Rusiei acuză Israelul de încălcarea suveranităţii Siriei

Putin promite anchetă: Doborârea avionului rus în Siria este rezultatul unor circumstanţe tragice

Avionul rus de recunoaştere de tip Il-20, având la bord 15 militari, a fost doborât de artileria antiaeriană siriană. Moscova a atribuit vina Israelului, în contextul în care avioane militare israeliene care efectuau raiduri în Siria au zburat în apropierea aeronavei ruse. Rusia este unul dintre principalii aliaţi ai Administraţiei Bashar al-Assad.

"Cel mai probabil, în acest caz pare a fi vorba de o serie de evenimente tragice accidentale, deoarece avionul nostru nu a fost doborât de un avion israelian. Fără niciun dubiu, trebuie să cercetăm cu seriozitate ce s-a întâmplat", a declarat Vladimir Putin marţi seară.

"Măsurile de reacţie vor viza în primul rând garantarea securităţii personalului militar rus şi a bazelor ruse din Siria", a precizat Vladimir Putin, citat de agenţia Reuters.

Israelul a negat implicarea în incidentul aviatic, dar a exprimat regret pentru moartea militarilor ruşi.

Vladimir Putin acuză Israelul de încălcarea suveranităţii Siriei

Operaţiunile militare israeliene în Siria reprezintă încălcări ale suveranităţii siriene, i-a transmis marţi după-amiază preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, premierului israelian, Benjamin Netanyahu, anunţă Kremlinul.

"Vladimir Putin a observat că operaţiunile efectuate de Forţele Aeriene israeliene constituie încălcări ale suveranităţii Siriei", a comunicat Kremlinul, precizând că preşeidntele Rusiei a cerut Israelului să evite "incidente periculoase" de genul celui care a avut drept rezultat indirect doborârea accidentală unui avion militar rus de sistemele antiaeriene siriene.

"Premierul Israelului a transmis condoleanţe pentru moartea celor 15 militari ruşi aflaţi la bordul avionului Il-20 doborât în Siria", a precizat Kremlinul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici