Vladimir Putin: Protestele din unele ţări sunt mai ample şi au consecinţe mai grave decât manifestaţiile de la Moscova

Mişcările de protest din alte ţări au o amploare mai mare şi consecinţe mai grave decât manifestaţiile de la Moscova, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin, în contextul recentelor proteste antiguvernamentale din capitala rusă faţă de blocarea candidaturilor unor politicieni de opoziţie.

492 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Protestele din unele ţări sunt mai ample şi au consecinţe mai grave decât manifestaţiile de la Moscova

Vladimir Putin: Protestele din unele ţări sunt mai ample şi au consecinţe mai grave decât manifestaţiile de la Moscova

"Evenimentele pe care le-aţi menţionat, protestele de la Moscova, nu sunt ceva unic în lume şi în Europa, în mod particular. Monitorizăm îndeaproape evenimente de acest fel în multe capitale europene. Şi evenimentele care au loc acolo sunt pe o scară mult mai mare, de asemenea, cu sloganuri politice, şi au consecinţe destul de grave pentru participanţii la astfel de manifestări", a comentat liderul de la Kremlin despre manifestaţiile antiguvernamentale din capitala rusă.

"În ceea ce priveşte evenimentele de la Moscova, acesta au legătură cu tensiunile sporite din timpul campaniei preelectorale", a adăugat Vladimir Putin, citat de agenţia Tass.

Zeci de mii de persoane au participat în ultima lună la ample mitinguri de protest în centrul Moscovei faţă de blocarea candidaturilor unor politicieni de opoziţie în scrutinul municipal programat în septembrie.

Un număr mare de protestatari au fost reţinuţi, iar mai mulţi lideri ai opoziţiei sunt anchetaţi pentru lansarea de apeluri de participare la proteste neautorizate.

Taguri:
rusia,
proteste,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici