Vladimir Putin: Rusia va continua să protejeze etnicii ruşi din Ucraina

Rusia va continua să le asigure protecţia etnicilor ruşi de pe teritoriul Ucrainei, avertizează preşedintele Vladimir Putin, apreciind că armistiţiul de şapte zile aplicat de Administraţia de la Kiev este "insuficient".

279 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Rusia va continua să protejeze etnicii ruşi din Ucraina

Vladimir Putin: Rusia va continua să protejeze etnicii ruşi din Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Vom continua să îi protejăm pe etnicii ruşi din Ucraina, dar sperăm că nu va fi necesară forţa militară", a declarat Putin.

"Vom urmări situaţia şi vom acţiona în consecinţă", a subliniat Putin.

"Cele şapte zile de armistiţiu sunt insuficiente. Armistiţiul trebuie prelungit şi trebuie să conducă la negocieri substanţiale între părţi", a adăugat preşedintele Rusiei.

Administraţia de la Kiev şi insurgenţii proruşi au anunţat că menţin un armistiţiu, valabil până pe 27 iunie.

Vladimir Putin a cerut marţi Parlamentului să anuleze autorizarea pentru o intervenţie militară în Ucraina pe care a solicitat-o în martie. "Vreau să creez condiţiile pentru un proces politic", a explicat Putin la Viena, unde s-a întâlnit cu preşedintele austriac Heinz Fischer.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici