Vladimir Putin salută "valorile creştine eterne" cu ocazia Crăciunului pe rit vechi

Preşedintele rus Vladimir Putin a salutat "valorile creştine eterne" în mesajul său cu ocazia Crăciunului pe rit vechi, sărbătorit de majoritatea creştinilor ortodocşi pe data de 7 ianuarie, conform calendarului iulian, informează site-ul postului Radio Europa Liberă/Radio Libertatea.

561 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin salută "valorile creştine eterne" cu ocazia Crăciunului pe rit vechi

Vladimir Putin salută "valorile creştine eterne" cu ocazia Crăciunului pe rit vechi

Preşedintele rus, citat de serviciul de presă al Kremlinului, a declarat că sărbătoarea Crăciunului "oferă bucurie şi speranţă milioanelor de credincioşi".

Putin a mai afirmat că această sărbătoare "uneşte (creştinii ortodocşi) în jurul valorilor creştine externe" şi a "moştenirii istorice şi multiseculare a poporului nostru (rus)".

Liderul de la Kremlin a salutat şi contribuţia Bisericii Ortodoxe la "întărirea idealurilor morale înalte în societate".

Putin a luat parte la slujba de Crăciun de la Biserica Sfinţilor Simeon şi Ana din Sankt Petersburg.

Crăciunul pe rit vechi este sărbătorit în mod oficial pe data de 7 ianuarie în Rusia, Belarus, Egipt, Etiopia, Georgia, Kazahstan, Macedonia, Republica Moldova, Muntenegru, Serbia şi Ucraina. Biserica Ortodoxă din Armenia celebrează Crăciunul pe data de 6 ianuarie.

Oponenţii lui Vladimir Putin critică legăturile tot mai strânse între Biserica Ortodoxă Rusă şi Kremlin în timpul mandatelor actualului preşedinte de la Moscova, potrivit agenţiei de ştiri Dpa.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici