Vladimir Putin şi Donald Trump au decis în cadrul cărui eveniment vor discuta despre situaţia Tratatului INF

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, intenţionează să discute cu omologul său din Statele Unite, Donald Trump, la summitul G20, despre situaţia Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF), în contextul în care liderul de la Casa Albă a semnalat retragerea SUA din acord, anunţă Kremlinul.

1084 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin şi Donald Trump au decis în cadrul cărui eveniment vor discuta despre situaţia Tratatului INF

Vladimir Putin şi Donald Trump au decis evenimentul în cadrul căruia vor discuta despre situaţia Tratatului INF

"La evenimentele desfăşurate la Paris pe 11 noiembrie, Vladimir Putin a discutat foarte rapid cu Donald Trump. Au convenit că au multe lucruri de discutat, inclusiv situaţia Tratatului INF. Au decis să facă aceste lucruri la summitul G20 din Argentina", a declarat luni după-amiază Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de site-ul agenţiei Tass.

Summitul Grupului naţiunilor dezvoltate şi emergente (G20) se va desfăşura în Buenos Aires, Argentina, pe 30 noiembrie - 1 decembrie 2018.

Administraţia Vladimir Putin a condamnat decizia preşedintelui Donald Trump privind eventuala retragere a Statelor Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF). În acest context, fostul preşedinte sovietic Mihail Gorbaciov a îndemnat aliaţii Statelor Unite să nu devină "rampe de lansare a rachetelor americane". Mihail Gorbaciov a amintit că Tratatul INF şi seria de Tratate pentru Reducerea Armamentului Strategic (START) au facilitat diminuarea substanţială a numărului bombelor atomice ruse şi americane. Ministerul rus de Externe a avertizat că abordarea conflictuală a Alianţei Nord-Atlantice faţă de Rusia riscă să genereze o nouă cursă a înarmării.

La rândul său, Uniunea Europeană a atras atenţia Administraţiei Donald Trump că decizia de retragere a Statelor Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare (INF) va genera "instabilitate" şi o "cursă a înarmării", cu efecte asupra ţărilor europene.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici