Vladimir Putin susţine că Rusia va colabora cu SUA întrucât cele două ţări au interese comune

Rusia va colabora cu oricine va câştiga alegerile prezidenţiale din Statele Unite în 2016, a asigurat preşedintele rus Vladimir Putin, adăugând că, în pofida diferenţelor dintre cele două ţări, ele au multe interese comune, relatează Russia Today, în pagina electronică.

1369 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin susţine că Rusia va colabora cu SUA întrucât cele două ţări au interese comune

Vladimir Putin susţine că Rusia va colabora cu SUA întrucât cele două ţări au interese comune (Imagine: Mediafax Foto / Hepta)

"Vom colabora cu orice şef de stat american ales de poporul american. Cooperarea noastră nu este cu o persoană anume, ci cu o naţiune, un jucător mare şi puternic pe plan internaţional", a declarat preşedintele rus într-un interviu acordat sâmbătă postului de televiziune Rossiia 1.

Printre interesele comune pe care le împărtăşesc Rusia şi Statele Unite se numără neproliferarea armelor de distrugere în masă, lupta împotriva crimei organizate şi a terorismului, combaterea sărăciei şi alte probleme presante, potrivit preşedintelui rus.

"Avem o agendă comună", a declarat el.

Putin a avertizat, de asemenea, că dacă Israelul furnizează arme Ucrainei, aşa cum au sugerat unii politicieni în legătură cu intenţia Rusiei de a furniza un sistem de rachete sol-aer S-300 Iranului, aceasta ar provoca "doar o nouă rundă de ostilităţi. Bilanţul victimelor ar creşte dar rezultatul nu se va schimba".

"Rămâne la latitudinea conducerii israeliene să facă ce consideră necesar", a adăugat el.

Preşedintele rus a refuzat să confirme dacă Rusia a decis să nu furnizeze sisteme similare Siriei, la solicitarea Israelului. La începutul săptămânii, Putin a declarat că o înţelegere cu "o ţară din Orientul Mijlociu" pentru S-300 a fost anulată din cauza îngrijorărilor Israelului că sistemul va pune în pericol toate zborurile pe deasupra teritoriului său. S-a presupus că ţara respectivă este Siria, dar Putin a refuzat să confirme acest lucru direct. "Am spus ce am spus. Este destul, cred. Experţii ştiu despre ce vorbesc", a explicat el.

De asemenea, Putin a refuzat să comenteze dacă Rusia va recunoaşte autoproclamatele republici Doneţk şi Lugansk. Rebelii şi-au declarat independenţa faţă de Ucraina dar nu sunt recunoscuţi de comunitatea internaţională.

"Nu voi vorbi despre acest lucru acum. Indiferent ce spun, s-ar putea dovedi contraproductiv. Ne vom ghida după realităţile din teren", a declarat preşedintele.

Putin a făcut aceste declaraţii sâmbătă, în cadrul emisiunii lui Serghei Brilev, la doar o zi după sesiunea anuală de întrebări şi răspunsuri cu publicul rus.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici