Vladimir Putin: Susţinerea separatismului de către unele state europene a declanşat criza catalană

Susţinerea separatismului de către unele state europene şi situaţia din Kosovo au declanşat amplificarea tendinţelor separatiste, care au avut ca rezultat criza din regiunea spaniolă Catalonia, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, relatează site-ul agenţiei Tass.

2967 afișări
Imaginea articolului Vladimir Putin: Susţinerea separatismului de către unele state europene a declanşat criza catalană

Vladimir Putin: Susţinerea separatismului de către unele state europene a declanşat criza catalană

"Privind situaţia din Catalonia, am văzut condamnarea unanimă a susţinătorilor independenţei de către Uniunea Europeană şi de către alte state. Nu pot să nu fac următoarea observaţie: ar fi trebuit să vă gândiţi mai devreme la asta. Cumva nu a sesizat nimeni până acum contradicţiile din interiorul Europei, care datează de secole? Au ştiut, nu? Da, au ştiut. Practic, Europa a salutat divizarea mai multor state de pe continent, fără a-şi ascunde bucuria în legatură cu asta. Iar acum, iată, avem Catalonia şi Kurdistan", a spus Putin.

Preşedintele Rusiei a acuzat mai multe state că practică standarde duble, în funcţie de interesul regional.

"Unii colegi străini cred că sunt luptători corecţi pentru independenţă şi libertate, dar sunt separatişti care nu îşi pot apăra drepturile chiar şi cu ajutorul mecanismelor democratice. Aceste standarde duble reprezintă un pericol serios pentru dezvoltarea stabilă a Europei şi a altor continente, pentru dezvoltarea proceselor de integrare în lume", a mai spus Putin.

Vladimir Putin a reiterat faptul că Rusia consideră situaţia din Catalonia o chestiune internă a Spaniei.

"Tot ce se întâmplă este o chestiune internă a Spaniei şi trebuie soluţionată în cadrul legislaţiei spaniole, în conformitate cu normele democratice. Ştim că actuala conducere a ţării face paşi în această direcţie", a mai precizat liderul de la Kremlin.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici