Vladimir Voronin, mulţumit de rezultatele referendumului din R.Moldova

Liderul comuniştilor moldoveni (PCRM), Vladimir Voronin, s-a declarat foarte mulţumit de "nivelul extraordinar de conştiinţă şi reponsabilitate" de care a dat dovadă populaţia, adăugând că acesta este rezultatul activităţii de ani de zile a PCRM şi nu din timpul campaniei, relatează PRO TV Chişinău.

96 afișări
Imaginea articolului Vladimir Voronin, mulţumit de rezultatele referendumului din R.Moldova

Vladimir Voronin, mulţumit de rezultatele referendumului din R.Moldova (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Liderul PCRM a făcut aceste declaraţii în timp ce Comisia Electorală Centrală prezenta ultimele date ale referendumului, conform PRO TV Chişinău.

Voronin s-a plâns de povara de opt ani şi jumătate cât a fost preşedinte, afirmând totodată că orice şef de stat are nevoie de susţinerea unei majorităţi parlamentare, altfel este sortit eşecului. În aceste condiţii, Voronin consideră că simplificarea procedurii de alegere a preşedintelui nu are rost.

Potrivit lui Voronin, Partidul Comuniştilor este pregătit să susţină modificarea Constituţiei în varianta propusă anterior de formaţiune, însa doar după alegerile parlamentare anticipate.

Vladimir Voronin a declarat că observatorii PCRM au depistat numeroase nereguli la referendum, precizând că nu vor fi depuse plângeri pentru că plebiscitul nu va fi validat. Liderul PCRM a acuzat Alianţa pentru Integrare Europeană (AIE) că a folosit resurse administrative la referendum.

Voronin îl acuză pe preşedintele interimar al ţării, Mihai Ghimpu, că tolerează de la 16 iunie uzurparea puterii în stat, pedepsită cu închisoare până la 25 de ani. "Este clar că el o să prezinte un certificat despre starea sănătăţii. Noi ştim ce probleme are dânsul cu sănătatea şi n-o să mai nimerească la puşcărie", afirmă Voronin.

Referindu-se la liderul democrat Marian Lupu, Vladimir Voronin a spus că îi este milă de "acest băiat de doi metri", care are statut de candidat veşnic la funcţia de preşedinte.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici