Volodimir Zelenski insistă pentru menţinerea apărării oraşului Bahmut. Ce motive invocă

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a insistat, marţi, pentru continuarea operaţiunilor de apărare a oraşului Bahmut, subliniind că zona este importantă din punct de vedere tactic pentru tot estul Ucrainei.

1670 afișări
Imaginea articolului Volodimir Zelenski insistă pentru menţinerea apărării oraşului Bahmut. Ce motive invocă

Volodimir Zelenski insistă pentru menţinerea apărării oraşului Bahmut. Ce motive invocă

"Pentru noi, are o importanţă tactică", a declarat Volodimir Zelenski într-un interviu acordat postului de televiziune CNN.

Zelenski a atras atenţia că, în cazul în care forţele militare ruse ar captura oraşul Bahmut, ar avea "drumul deschis" pentru capturarea altor oraşe strategice din estul Ucrainei.

"După Bahmut, ar putea merge mai departe. Ar putea merge spre Kramatorsk, spre Sloviansk, ar putea avea drumul deschis spre alte oraşe din Ucraina (...). De aceea, oamenii noştri rămân acolo", a subliniat Zelenski.

Oraşul Bahmut este vizat de câteva săptămâni de asaltul mercenarilor din Grupul paramilitar rus Wagner, iar ritmul atacurilor s-a intensificat în ultimele zile, mii de civili fiind forţaţi să plece. Armata ucraineană a semnalat intensificarea apărării.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
ucraina,
război,
rusia

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici