Voronin acuză autorităţile de la Chişinău că vor să unească R.Moldova cu România

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a acuzat duminică autorităţile de la Chişinău că au legături mafiote şi intenţionează să unească ţara cu România, relatează Interfax, în ediţia electronică.

65 afișări
Imaginea articolului Voronin acuză autorităţile de la Chişinău că vor să unească R.Moldova cu România

Voronin acuză autorităţile de la Chişinău că vor să unească R.Moldova cu România

"Astăzi, Partidul Comuniştilor (PCRM) anunţă trecerea de la apărarea strategică la atacul decisiv", a declarat fostul preşedinte, în prezent liderul PCRM la o întâlnire care a avut loc duminică.

PCRM declară "mobilizare totală înaintea alegerilor", a continuat el.

Liderul opoziţiei moldovene a criticat dur partidele aflate la guvernare în Republica Moldova, care au format Alianţa pentru Integrare Europeană.

"Nu mai este un secret pentru nimeni că cei care au preluat puterea sunt nişte gangsteri, înarmaţi cu o singură ideologie: să-şi vândă ţara, pământul, poporul", a declarat fostul preşedinte.

"Problema nu este numai că mafioţii, escrocii şi infractorii s-au întors în R.Moldova, în oraşele noastre, în rioanele şi satele noastre", a declarat el. "Totul este mult mai profund. Acest grup de foşti contrabandişti ignoră Constituţia. Reunindu-se, devenind puternici, ei încalcă toate normele şi regulamentele scrise şi permit lucruri care erau de neimaginat în urmă cu şase luni", a declarat liderul PCRM.

Noile autorităţi vor să unească ţara cu România, iar atunci "nu vor mai avea nevoie de Constituţie, Cod Civil sau presă independentă - Bucureştiul le are pe toate", a adăugat el.

"În anul în care se aniversează 65 de ani de la Marea Victorie (împotriva naziştilor în timpul celui de-al doilea război mondial), ei aduc o blasfemie înfiinţând o comisie de anchetă a regimului comunist. Ei ştiu, simt, tremură de frică, pe măsură ce înţeleg că acesta va fi anul în care Partidul Comunist le va da o lovitură decisivă la alegerile anticipate. De aceea, credincioşi logicii lor primitive, ei încearcă să scape de singurul jucător politic serios care reprezintă intersele întregii naţiuni. Dar noi ştim cu toţii: nu vor reuşi!", a conchis Voronin.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici