Voronin: Patriciu i-a cerut lui Filat să-i înapoieze banii din campania electorală

Preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat, joi, că omul de afaceri român Dinu Patriciu i-a cerut liderului PLDM, Vlad Filat, să-i dea înapoi banii pe care i-ar fi oferit în campania electorală, relatează ProTV Chişinău.

36 afișări
Imaginea articolului Voronin: Patriciu i-a cerut lui Filat să-i înapoieze banii din campania electorală

Voronin: Patriciu i-a cerut lui Filat să-i înapoieze banii din campania electorală (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Conform sursei citate, pentru aceasta Filat ar fi pregătit 10 TIR-uri cu ţigări pentru a face contrabandă, care trebuiau să ajunga în România. Două dintre ele ar fi trecut Prutul cu succes, iar al treilea ar fi fost reţinut de vameşii români la sfârşitul săptămânii trecute. Captura vameşilor români ar fi fost posibilă datorită neînţelegerilor dintre preşedintele României, Traian Băsescu, şi omul de afaceri Dinu Patriciu, a menţionat aceeaşi sursă.

Comuniştii din Republica Moldova l-au criticat pe premierul Vlad Filat şi la începutul lunii martie, pe motiv că ar cheltui peste 500.000 de lei (circa 28.000 de euro) pentru a închiria avioane pentru deplasări în străinătate, relata ProTV Chişinău.

Deputatul Partidului Comunist din R. Moldova (PCRM), Grigore Petrenco, a declarat că Guvernul de la Chişinău îşi permite un lux exagerat. De asemenea, Petrenco l-a acuzat pe Vlad Filat că ar fi închiriat avionul omului de afaceri român Dinu Patriciu. Deşi a afirmat că îl cunoaşte pe Patriciu, premierul moldovean a precizat că nu alege personal companiile aeriene.

Premierul Vlad Filat a afirmat atunci că închirierea de avioane este singura soluţie, deoarece Republica Moldova nu dispune de un aparat de zbor destinat demnitarilor. Pe aeroportul din Chişinău se află o aeronavă, donată de Rusia şi veche de 30 de ani, care este defectă.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici