Voronin: PCRM este dispus la negocieri "în interesul poporului"

Partidul Comuniştilor din R. Moldova (PCRM) este dispus să negocieze şi să ajungă la un compromis pentru "modificarea radicală a politicii actuale de stat", a declarat joi preşedintele formaţiunii, Vladimir Voronin, relatează Omega în pagina electronică.

16 afișări
Imaginea articolului Voronin: PCRM este dispus la negocieri "în interesul poporului"

Voronin: PCRM este dispus la negocieri "în interesul poporului" (Imagine: Radu Ştefan/Mediafax Foto)

"Noi suntem deschişi pentru compromis, pentru negocieri, pentru dialog", a precizat Voronin, subliniind că nu este vorba despre negocieri cu grupul parlamentar comunist în vederea obţinerii unor funcţii, ci pentru o politică în interesul poporului.

"Este vorba despre compromisuri, care ar ţine de modificarea radicală a politicii actuale de stat", a afirmat liderul PCRM, adăugând că acestea constau în continuarea politicilor începute în urmă cu opt ani care sunt "în interesul poporului şi nu în interesul Alianţei pentru Integrare Europeană".

PCRM deţine 48 de locuri în Legislativul de la Chişinău, fiind partidul cu cea mai mare pondere parlamentară. Cele patru partide ce formează Alianţa pentru Integrare Europeană - Partidul Liberal, Partidul Democrat din R. Moldova, Alianţa Moldova Noastră şi Partidul Liberal Democrat din R. Moldova, dispun în total de 53 de mandate.

Coaliţia majoritară nu a reuşit până în prezent să ajungă la un consens cu opoziţia parlamentară, în special în vederea alegerii preşedintelui Republicii Moldova, care a avut loc la 10 noiembrie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici