Vot în R. Moldova: Prezenţă semnificativă la urne şi cozi în faţa secţiilor de votare

Peste 300 de persoane votaseră, duminică dimineaţă, la secţiile de vot organizate la Ambasada României la Chişinău, iar alte zeci de persoane au format cozi, aşteptând să intre în incinta reprezentanţei, relatează presa electronică de la Chişinău.

19 afișări
Imaginea articolului Vot în R. Moldova: Prezenţă semnificativă la urne şi cozi în faţa secţiilor de votare

Vot în R. Moldova: Prezenţă semnificativă la urne şi cozi în faţa secţiilor de votare (Imagine: Ana Poenariu/Mediafax Foto)

Conform ProTV Chişinău, cozile s-au format din cauza procedurii destul de anevoioase de intrare la vot. Potrivit sursei citate, zeci de moldoveni cu cetăţenie română au venit duminică dimineaţă să voteze la secţiile de votare deschise la Chişinău. PRO TV relatează că, pentru că procedura de intrare la vot este destul de anevoioasă, oamenii au format cozi.

De asemenea, "Jurnal de Chişinău" scrie în ediţia online că peste 200 de persoane aşteptau la rând pentru a vota, duminică, în jurul orei 11.00. Peste 300 de persoane au votat deja la cele două secţii deschise în cadrul Ambasadei României de la Chişinău, procesul de vot defăşurându-se fără incidente.

Conform sursei citate, s-au format cozi şi la secţiile de votare deschise în cadrul Consulatului României din Chişinău, unde mai mulţi alegători au spus că aşteaptă deja de o oră pentru a putea vota.

Site-ul Info-Prim Neo scrie la rândul său că prezenţa cetăţenilor români din R. Moldova la urne a fost numeroasă, în primele două ore după deschiderea urnelor votând peste 100 de persoane la secţia de votare din incinta Ambasadei României la Chişinău, potrivit preşedintelui secţiei, Ion Şerban.

"Chiar la ora 7.00 a venit primul votant, după care a urmat un flux destul de mare, în două ore aveam deja peste 100 de votanţi. Avem cinci membri ai comisiei, se votează în regim destul de alert, cred că vom face faţă fluxului mare de alegatori", a spus Ion Şerban, el adăugând că la secţia sa nu s-au produs incidente.

Primarul general al Chişinăului, Dorin Chirtoacă, a votat la secţia deschisă în cadrul ambasadei, spunând că votul său a fost "pentru o modernizare a României şi a instituţiilor statului român şi pentru ca România în continuare să devină statul care să ajute R. Moldova din toate punctele de vedere, astfel încât R. Moldova să devină membră a Uniunii Europene".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici