Vrei să pui capăt crizei energetice din Europa ce a fost cauzată de Rusia? Iată care sunt paşii pentru a te înrola în Legiunea străină ucraineană

  • Legiunea Internaţională de Apărare Teritorială a Ucrainei sau Legiunea străină ucraineană a fost creată la 27 februarie 2022 de guvernul ucrainean la cererea preşedintelui Volodymyr Zelenskyy pentru a lupta împotriva invaziei ruse a ţării .
  • Ministrul ucrainean de Externe Dmytro Kuleba a raportat că până la 6 martie 2022, peste 20.000 de voluntari din 52 de ţări s-au înrolat pentru a lupta pentru Ucraina; alte câteva mii s-au alăturat după anunţ. În septembrie 2022, au venit în legiune noi voluntari din 58 de ţări.
  • Kuleba nu a dat alte detalii deoarece mai multe naţiuni le interzic cetăţenilor lor să lupte pentru guverne străine.
  • Zelenskyy spune că Europa s-ar putea baza în viitor pe noul partener energetic de încredere - UCRAINA, dar numai dacă regiunile ucrainene bogate în zăcămintele de gaz, petrol şi cărbune ocupate de ruşi vor fi eliberate.
6077 afișări
Imaginea articolului Vrei să pui capăt crizei energetice din Europa ce a fost cauzată de Rusia? Iată care sunt paşii pentru a te înrola în Legiunea străină ucraineană

Autor Foto- Паўлюк Шапецька/ Sursa foto - ucu.edu.ua

Din cauza crizei energetice, europenii ar putea recurge la măsuri disperate la iarnă.

Prima ar fi stabilirea temporară într-o altă ţară din spaţiul mediteranean şi nord-african care să aibă temperaturi ridicate pe durata iernii. 

Unii ar putea apela la metode  ingenioase şi energii alternative

Din cauza războiului, 19 ţări din UE îşi accelerează tranziţia către energia regenerabilă

Alţii ar putea folosi metode imorale pentru a obţine energie,  iar aici nu mă refer neapărat la "furat curentul vecinilor", ci la Viktor Orbán care cumpără gaz în ruble de la agresorul rus

Însă criza ar putea fi diminuată şi chiar încheiată numai dacă Europa s-ar concentra pe problema care a agravat penuria energetică după pandemia de coronavirus - agresiunea regimului putinist din Federaţia Rusă. 

Mulţi europeni, disperaţi de facturile mari la energie şi de scumpirile la alimentele de bază, cauzate de altfel de Vladimir Putin prin tăierea alimentării cu gaz şi paralizarea comerţului cu cereale din Marea Neagră, ar putea recurge la o măsură şi mai extremă, dar mai eficientă pentru rezolvarea rapidă a crizei energetice - să devină militari voluntari în Ucraina şi să lupte împotriva agresorului rus pentru a pune capăt crizei energetice!

Legiunea străină din Ucraina

"La 24 februarie 2022, Rusia a lansat un atac militar asupra Ucrainei. În primele zile ale ostilităţilor, armata rusă a condus atacuri asupra populaţiei civile şi a infrastructurii. Civili mor în fiecare zi din cauza actelor de agresiune ale Rusiei împotriva Ucrainei.

Ucrainenii şi-au demonstrat deja curajul şi puterea în apărarea patriei, a Europei şi a valorilor noastre comune. Aceasta nu este doar o invazie a Ucrainei de către Rusia, ci un început de război împotriva întregii Europe.

Preşedintele Zelensky a creat Legiunea Internaţională a Ucrainei, formată din cetăţeni străini care doresc să se alăture rezistenţei împotriva ocupanţilor ruşi şi să lupte pentru securitatea globală.

Alătură-te Legiunii şi ajută-ne să apărăm Ucraina, Europa şi întreaga lume!", scrie în apelul lansat de site-ul fightforua.

 

Care sunt cerinţele pentru a îndeplini voluntariatul?

"Dacă nu aveţi cetăţenie ucraineană, dar sunteţi alături de Ucraina împotriva invaziei ruse, dacă doriţi să participaţi la lupta pentru libertatea şi democraţia europeană şi dacă aveţi experienţă în luptă, acum este timpul să acţionaţi!"

Şapte paşi pentru a deveni militar voluntar în Ucraina, conform site-ului Fight for Ukraine

1. Aplicaţi la Ambasada Ucrainei din ţara dumneavoastră cu intenţia de a vă alătura Legiunii Internaţionale de Apărare a Ucrainei (adresaţi-vă unui ataşat al apărării sau consulului. Consultaţi site-ul Ambasadei pentru informaţii suplimentare).

2. Precizaţi ce documente şi îmbrăcăminte (echipament) aveţi nevoie sau vi se recomandă să aveţi.

Documente :

· document intern;
· paşaport de călătorie în străinătate;
· documente care confirmă evidenţa serviciului militar şi participarea la luptă;
· alte documente solicitate de ataşatul apărării sau de consul.

3. Sosirea la Ambasadă cu documentele pentru un interviu cu Ataşatul Apărării şi aranjamentele de viză cu Consulul.

Interviu cu ataşatul apărării şi acorduri de viză cu consulul.

4. Trimiteţi o cerere de înscriere pentru serviciul militar pe bază de contract voluntar în Forţele Armate ale Ucrainei (cu asistenţă din partea ataşatului de apărare).

5. Obţineţi instrucţiuni despre cum să călătoriţi în Ucraina, documentele şi echipamentele necesare.

Se recomandă, dacă este disponibil, să vă aduceţi trusa militară, cum ar fi:

· îmbrăcăminte
· echipament doar pentru apărare
· cască
· armuri antiglonţ

6. Călătoreşte în Ucraina. Reprezentanţii ambasadelor ucrainene, consulatelor (în străinătate) şi ai apărării teritoriale din Ucraina vor oferi asistenţă pe parcurs. Vă vom oferi contacte la Ambasada Ucrainei din ţara dumneavoastră.

7. La sosirea la punctul de colectare din Ucraina, alăturaţi-vă Legiunii Internaţionale de Apărare a Ucrainei (semnaţi contractul) şi angajaţi ocupanţii ruşi împreună cu luptători din întreaga lume şi soldaţi ucraineni.

CONTACTE ÎN ŢARA DVS

Bulevardul Aviatorilor 24, Sector 1, 011862, Bucureşti
(00 4021)230 36 60
(00 4021)230 36 60
(00 4021)230 36 61
Ukr.Ambasada.România
UKRinROU
https://romania.mfa.gov.ua
emb_ro@mfa.gov.ua

Atenţie - dacă alegeţi să luptaţi voluntar în Ucraina, o faceţi pe cont propriu. Nici guvernul României, nici vreun alt guvern sau instituţie din spaţiul Uniunii Europene şi al Tratatului Nord Atlantic, nu vor răspunde de siguranţa voastră. Nu veţi primi decoraţii şi nici compensaţii din partea ţării în care locuiţi. Numai guvernul Ucrainei vă va oferi tot ce este necesar pentru a lupta. 

Voluntarilor li se cere să nu-şi aducă propriile arme în Ucraina!

Ca voluntar în Legiunea străină ucraineană, veţi lupta pentru Ucraina, nu pentru România şi Europa, chiar dacă securitatea şi stabilitatea energetică al ţării şi al Europei este scopul real al dumneavoastră. 

Oficial, statele membre NATO, chiar dacă aprovizionează Ucraina cu armament, nu se află într-un război declarat cu Federaţia Rusă.

Nu este recomandat  să luptaţi împotriva ruşilor purtând asupra voastră drapelul României, nici al vreunui alt stat, nici cu drapelul UE sau al NATO, ci doar sub drapelul Ucrainei veţi lupta. 

Regimul putinist de la Moscova poate interpreta drept declaraţie de război dacă acţionaţi sub drapelul unui stat membru NATO şi poate pune în primejdie securitatea europeană în faţa agresiunii ruse. 

Ce beneficii ar putea aduce încheierea mai rapidă a războiului ruso-ucrainean?

Pentru estul Europei, Ucraina este un partener energetic mai de încredere decât Rusia. 

„Miniştrii, în special, au convenit asupra <...> integrării pieţelor de energie, creşterii schimbului de energie electrică între Ucraina, Republica Moldova şi România, precum şi reconstrucţiei şi extinderii liniei de transport de înaltă tensiune. CNE Ucraina de Sud - Orlovka - Isaccea, inclusiv racordarea acesteia în Moldova, în vederea asigurării conexiunii electrice între cele trei ţări”, se arată într-un document publicat pe site-ul Ministerului de Externe ucrainean în urma întâlnirii miniştrilor de externe şi energiei din cele trei ţări desfăşurată joi la Odessa. 

E o problemă însă - Ucraina este încă în stare de război şi bombardamentul rusesc perturbă infrastructura, reţelele de energie, rutele comerciale şi telecomunicaţiile ucrainene. 

Bombardamentele, ce pot să lovească toată ţara, trebuie să înceteze pentru a se desfăşura comerţul într-un climat de stabilitate. 

 

De asemenea, Ucraina are capacitatea de a exporta cărbune, gaz , petrol, fier, cereale şi alte materiale necesare pentru Europa în iernile următoare, sau până când se va realiza tranziţia deplină spre energiile verzi (nucleară, eoliană, solară etc.).

Ucraina ar putea exporta 60 de milioane de tone de cereale în opt sau nouă luni dacă porturile sale nu ar fi blocate, a declarat un consilier economic al preşedintelui Volodimir Zelenskyy,  citat de Reuters.

În iulie, Ucraina a început să exporte energie electrică într-un mod „semnificativ" către Uniunea Europeană, prin România, a anunţat  preşedintele Volodimir Zelenskyy. 

„Nu este doar o chestiune de venituri din exporturi pentru noi, ci o chestiune de securitate pentru întreaga Europă", a explicat preşedintele ucrainean.

Dar regiunile ucrainene bogate în zăcămintele de gaz, petrol şi cărbune ocupate de ruşi trebuie să fie eliberate. 

Mai mulţi voluntari experminentaţi şi bine antrenaţi ar putea genera noi operaţiuni de contraofensivă de succes care să-i ia prin surprindere pe agresorii ruşi ca-n Herson şi să contribuie la eliberarea regiunilor ucrainene bogate în zăcăminte de petrol, cărbune şi gaz, inclusiv a  centralelor nucleare aflate sub controlul Rusiei putiniste.  

Acest război criminal declanşat de Vladimir Putin nu trebuie să devină un conflict îndelungat care să dureze decenii, nici să se termine cu victoria Rusiei.

În caz contrar, vin vremuri sumbre pentru Europa şi stilul de viaţă occidental,şi nu va fi doar o singură iarnă grea, ci mai multe care ar putea alcătui un nou ev întunecat în istoria europeană. 

Problema energetică europeană nu trebuie să se rezolve la Bruxelles, ci în Ucraina, prin alungarea militarilor ruşi care comit acte de agresiune, apoi la Moscova (căci de acolo a început ca Europa să intre într-o perioadă de instabilitate de la Brexit încoace) prin redeschiderea dialogului cu diplomaţii Rusiei, dar mai ales cu un nou lider rus mai raţional şi mai de încredere decât Putin.

Cât timp vor fi Putin şi elitele ex-KGB-iste la Kremlin,  Europa nu va mai întreţine relaţii economice cu Rusia.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici