Vrei să te angajezi la CIA? Agenţia americană face recrutări pe site-uri

Agenţia Centrală de Informaţii (CIA) din SUA recrutează agenţi pe Internet, prin intermediul unui afiş publicitar de pe site-ul Arab American News, un săptămânal din regiunea Detroit şi unul dintre cele mai influente în rândul comunităţii "arabo-americane".

3762 afișări
Imaginea articolului Vrei să te angajezi la CIA? Agenţia americană face recrutări pe site-uri

Vrei să te angajezi la CIA? Agenţia americană face recrutări pe site-uri (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Afişul fusese retras în august de CIA, după publicarea unui articol care acuza autorităţile americane că monitorizează musulmanii, dar care a reapărut în ultimele zile. Un simplu clic pe acest afiş cu "National Clandestine Service Carreers" şi internautul ajunge la secţia Cariere a site-ului CIA, relatează Le Figaro în ediţia online.

Cititorului de naţionalitate americană i se propune atunci, dacă are "un interes pronunţat pentru afaceri internaţionale", un post de specialist în limbi străine, cu condiţia să stăpânească perfect limbi ca araba, coreeana, dari, pashtun, persana sau rusa. Salariul este între 51.630 şi 94.837 de dolari pe an, plus alte beneficii.

Fişa care detaliază postul avertizează serios candidatul că nu trebuie să fi consumat "droguri ilegale în ultimele 12 luni".

Candidatul mai este informat că intenţia lui de a candida la Serviciul Naţional Clandestin (National Clandestine Service, supervizat de CIA şi responsabil cu strângerea de informaţii în străinătate) nu trebuie să fie cunoscută de anturajul său.

Aceste oferte de muncă nu se limitează la limbile străine, ci sunt căutaţi şi specialişti în "operaţiuni paramilitare" sau responsabili cu programe de antrenament. Astfel de afişe publicitare se găsesc şi pe site-urile altor publicaţii americane, precum New York Times. Anterior, CIA a difuzat spoturi de promovare la televiziune şi mesaje radio.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici