Vremea rea face victime în Japonia. Cel puţin 150 de persoane au murit în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren

Cel puţin 155 de persoane au murit în urma alunecărilor de teren şi inundaţiilor provocate de ploile torenţiale din vestul Japoniei, a informat marţi Guvernul japonez, relatează BBC.

1106 afișări
Imaginea articolului Vremea rea face victime în Japonia. Cel puţin 150 de persoane au murit în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren

Foto: hepta

Zeci de persoane sunt încă dispărute. Este al doilea cel mai mare bilanţ cauzat de ploile torenţiale din istoria ţării, în ultimii 30 de ani.

Aproximativ două milioane de persoane au fost evacuate din regiune după ce nivelul râurilor a crescut periculos.

Autorităţile au deschis şcolile pentru adăpostirea persoanelor evacuate din cauza inundaţiilor. Există în continuare riscul unor alunecări de teren.

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe şi-a anulat călătoriile oficiale pentru a se ocupa de criza generată de inundaţii.

Peste 70.000 de persoane sunt implicate ăn operaţiunea de salvare, printre care şi pompieri şi militari.

Avertizările de inundaţii sunt încă valabile pentru zonele afectate, printre care şi regiunea Okayama din sudul Japoniei.

În zilele următoare, meteorologii au anunţat o îmbunătăţire a vremii, ceea ce va uşura operaţiunea de salvare.

„Verificăm fiecare casă pentru a vedea dacă sunt oameni blocaţi. Ştim că este o cursă contra timp, facem tot ce ne stă în putinţă”, a declarat un oficial al Guvernului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici