Vremea rece face ravagii în Afganistan. Peste o sută de oameni au murit din cauza temperaturilor scăzute

  • Afganistanul înregistrează cea mai rece iarnă din ultimii 15 ani
  • Locuitorii nu îşi pot permite combustibil pentru a-şi încălzi casele
  • Peste 160 de afgani au murit din cauza temperaturilor scăzute înregistrate în ultimele zile
783 afișări
Imaginea articolului Vremea rece face ravagii în Afganistan. Peste o sută de oameni au murit din cauza temperaturilor scăzute

Afganistanul se confruntă cu cea mai rece iarnă din ultimii 15 ani. Temperaturile au scăzut până la -34 grade Celsius.

„162 de persoane au murit din cauza vremii rece din 10 ianuarie până în prezent”, a declarat Shafiullah Rahimi, purtător de cuvânt al ministrului managementului dezastrelor. Aproximativ 84 dintre decese au avut loc în ultima săptămână.

Din cauza problemelor economice, majoritatea locuitorilor nu au cu ce să-şi încălzească locuinţa.

„Anul acesta, vremea este extrem de rece şi nu am putut cumpăra cărbune pentru a face cald în casă”, a declarat Ashour Ali, comerciant.

"Copiii se trezesc din frig şi plâng noaptea până dimineaţa. Toţi sunt bolnavi. Până acum nu am primit niciun ajutor şi nu avem suficientă pâine de mâncat de cele mai multe ori", a continuat bărbatul deznădăjduit.

Autorităţile afgane se luptă cu greu să facă faţă tuturor acestor crize, relatează Reuters.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici