Wall Street Journal: Managerii companiilor din SUA au sarcina dificilă de a coordona angajaţii care lucrează de acasă

Managerii companiilor din Statele Unite au sarcina monumentală de a găsi modalităţi eficiente pentru a coordona angajaţii de la distanţă şi de a-i ţine în siguranţă şi calmi, în contextul măsurilor luate pentru limitarea răspândirii epidemiei de coronavirus, scrie publicaţia The Wall Street Journal.

517 afișări
Imaginea articolului Wall Street Journal: Managerii companiilor din SUA au sarcina dificilă de a coordona angajaţii care lucrează de acasă

Sursa foto: Profimedia

"Răspândirea coronavirusului în SUA a forţat companiile să închidă sediile, liniile de producţie şi magazinele, zeci de milioane de oameni fiind trimişi acasă, unde o forţă mare de lucru - de la reprezentanţi ai serviciilor pentru relaţii cu clienţii la directori - trebuie să identifice noi modalităţi de conducere", notează WSJ într-un editorial intitulat "Cu firmele date peste cap, managerii se confruntă cu sarcini monumentale de administrare".

Acestea sunt probabil cele mai semnificative şi rapide schimbări în mediul de afaceri din SUA din perioada recentă. Apar provocări monumentale privind coordonarea angajaţilor - în cazul celor care au fost norocoşi şi au încă locurile de muncă -, şi pentru continuarea activităţilor de acasă prin menţinerea angajaţilor calmi şi în siguranţă.

"Situaţia nu este normală", afirmă directorul general al NRG Energy, Mauricio Gutierrez, care coordonează compania de la domiciliul din New Jersey.

Mulţi manageri, despărţiţi de personal pentru prima dată, au intensificat comunicarea de acasă, pentru a atenua stările de confuzie, anxietate şi izolare.

O angajată a companiei Cisco, Joie Healy, în vârstă de 46 de ani, afirmă că provocarea desfăşurării activităţilor de acasă este că există tentaţia de a lucra în continuu. "Aş putea sta permanent în faţa computerului", spune ea.

Manageri precum Arne Sorenson, de la Marriott International, recurg la mesaje publice şi la videoclipuri pentru a discuta despre impactul asupra companiilor.

Unele studii sugerează că efectele pe termen scurt ale muncii de acasă pot fi severe. Brad Bell, profesor şi coordonator al Centrului pentru Resurse Umane Avansate din cadrul Universităţii Cornell, a efectuat recent un studiu privind activitatea a 50 de angajaţi de acasă. La trei luni de la începerea lucrului, angajaţii au raportat niveluri mai înalte de conflicte între muncă şi familie. "Dacă firmele trec la muncă de acasă pe termen scurt, în cazul situaţiilor urgente, este probabil ca angajaţii să nu aibă timpul necesar pentru a se adapta, astfel că se vor confrunta cu o serie de provocări", explică el.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sua,
coronavirus

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici