Washingtonul doreşte să continue eforturile diplomatice pe subiectul programului nuclear iranian

Statele Unite au reafirmat luni dorinţa lor de a continua eforturile diplomatice cu scopul de a găsi o soluţie prentru problema controversatului program nuclear iranian. "Continuăm să credem că există încă timp pentru diplomaţie, Iranul încă poate profita de acest proces", a estimat Jay Carney, evocând posibilitatea de a spori sancţiunile impuse acestei ţări islamice.

224 afișări
Imaginea articolului Washingtonul doreşte să continue eforturile diplomatice pe subiectul programului nuclear iranian

Washingtonul doreşte să continue eforturile diplomatice pe subiectul programului nuclear iranian (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Declaraţiile lui Carney au fost făcute după ce presa israeliană a continuat să prezinte speculaţii conform căreia Israelul ar urma să atace instalaţiile nucleare iraniene. Potrivit publicaţiei Haaretz, oficiali israelieni au estimat că Guvernul lui Benjamin Netanyahu nu mai are prea mult timp la dispoziţie pentru a lua o decizie.

În urmă cu o săptămână, într-o declaraţie destinată aparent către Tel Aviv, Washingtonul a susţinut "că priveşte atent" programul nuclear iranian, adăugând că Statele Unite sunt la curent cu toate progresele majore ale Teheranului către arma atomică.

Washington a mai susţinut că nu consideră Iranul capabil de a construi o bombă nucleară, contrazicând astfel declaraţiile ministrului israelian al Apărării, Ehud Barak, potrivit căruia serviciile americane de informaţii consideră programul nuclear iranian ca fiind o problemă din ce în ce mai "urgentă".

La rândul său, Iranul continuă să nege că programul său nuclear ar avea destinaţii militare.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici