Washingtonul îşi exprimă îngrijorarea faţă de actele de violenţă din Hong Kong şi face apel la respectarea libertăţilor individuale

Secretarul american de Stat, Mike Pompeo, a transmis luni, prin intermediul unui comunicat, preocuparea Statelor Unite faţă de extinderea mişcării de protest din Hong Kong şi faţă de creşterea nivelului de violenţă, relatează site-ul agenţiei Reuters.

150 afișări
Imaginea articolului Washingtonul îşi exprimă îngrijorarea faţă de actele de violenţă din Hong Kong şi face apel la respectarea libertăţilor individuale

Washingtonul îşi exprimă îngrijorarea faţă de actele de violenţă din Hong Kong şi face apel la respectarea libertăţilor individuale

„Guvernul de la Hong Kong poartă responsabilitatea primară de aducere a calmului în Hong Kong”, a declarat oficialul american. „Protestele şi violenţa nu pot fi rezolvate doar prin intermediul măsurilor legislative. Statul trebuie să ia paşi clari pentru a rezolva preocuparea publică”, a mai adăugat acesta.

În cadrul aceluiaşi comunicat, Pompeo a reiterat rolul pe care Partidul Comunist Chinez trebuie să îl joace în respectarea drepturilor şi libertăţilor locuitorilor din Hong Kong.

Zeci de protestatari au evadat luni din interiorul clădirii Universităţii Politehnice din Hong Kong, aflată sub controlul forţelor de ordine locale. Universitatea a fost centrul unui schimb de violenţe între protestatari şi poliţie, marcând cele mai intense săptămâni de conflicte de la începutul mişcării de prost anti-guvernamental, în urmă cu cinci luni.

Mişcarea de protest, începută în luna iunie, reprezintă una dintre cele mai mari provocări pentru regimul de la Beijing, de la venirea lui Xi Jinping la conducere, în 2012. Acesta neagă implicarea în politicile interne ale Hong Kongului şi acuză statele occidentale de interferenţe în scopul alimentării manifestaţiilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici