Washingtonul nu este îngrijorat de întâlnirea lui Edward Snowden cu tatăl său

Washingtonul nu este îngrijorat de întâlnirea fostului consultant NSA cu tatăl său, care a ajuns joi dimineaţă la Moscova, a declarat o purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat american, Marie Harf, citată de agenţia rusă Itar-tass.

825 afișări
Imaginea articolului Washingtonul nu este îngrijorat de întâlnirea lui Edward Snowden cu tatăl său

Edward Snowden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Harf a afirmat că Washingtonul este preocupat de aducerea lui Edward Snowden în Statele Unite, dar nu şi de întâlnirea acestuia cu tatăl său.

Lon Snowden a ajuns, joi dimineaţa, pe aeroportul Şeremetievo din Moscova, fiind întâmpinat de Anatoli Kucerena, avocatul rus al lui Edward Snowden.

Potrivit postului de televiziune Rossia 24, Lon Snowden a fost urmărit de cinci maşini în drum de la aeroport.

"În timp ce veneam dinspre aeroport, am fost urmăriţi de cinci maşini. Cum să procedăm într-o astfel de situaţie? Noi nu înţelegem şi nu ştim cine sunt cei care ne-au urmărit", a afirmat Kucerena, subliniind că astfel securitatea lui Edward Snowden este pusă în pericol.

Lon Snowden a afirmat joi că este "extrem de recunoscător că fiul meu este în siguranţă şi liber", mulţumindu-i în special preşedintelui Vladimir Putin, pentru că l-a primit pe fiul său în Rusia.

Cu o zi înainte, miercuri, Edward Snowden s-a întâlnit cu informatori din cadrul serviciilor americane NSA, CIA şi FBI, relatează agenţia rusă Interfax, citând pagina de Twitter a Wikileaks.

Edward Snowden a primit, la 1 august, azil temporar de un an în Rusia, după ce a petrecut mai mult de o lună în zona de tranzit a aeroportului Şeremetievo din Moscova, unde a ajuns la 23 iunie de la Hong-Kong. Washingtonul a cerut de mai multe ori extrădarea lui Snowden, inculpat pentru spionaj după ce a făcut dezvăluiri despre programul de supraveghere electronică la nivel mondial al Statelor Unite.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici