Washingtonul reinstituie unilateral sancţiunile ONU asupra Iranului, în ciuda opoziţiei membrilor Consiliului de Securitate al ONU

  • Mike Pompeo a anunţat reinstituirea sancţiunilor pentru Iran
  • Printre sancţiuni se numără şi embargou asupra comercializării de armament
  • Membrii Consiliului de Securitate al ONU, inclusiv aliaţii SUA, s-au opus sancţiunilor
523 afișări
Imaginea articolului Washingtonul reinstituie unilateral sancţiunile ONU asupra Iranului, în ciuda opoziţiei membrilor Consiliului de Securitate al ONU

Washingtonul reinstituie unilateral sancţiunile ONU asupra Iranului, în ciuda opoziţiei membrilor Consiliului de Securitate al ONU

Secretarul de stat, Mike Pompeo a anunţat reintroducerea unilaterală a tuturor sancţiunilor ONU împotriva Iranului şi a catalogat acest moment drept „o veste excelentă pentru pacea din regiune”.

Pompeo susţine că SUA sunt gata să pedepsească ţările care nu vor respecta sancţiunile reimpuse Iranului.

Într-o postare pe Twitter, Pompeo a ameninţat că orice naţiune care refuză să se conformeze Washingtonului în această privinţă va suferi „consecinţe”.

„Dacă statele membre ONU nu îşi îndeplinesc obligaţiile de a pune în aplicare aceste sancţiuni, Statele Unite sunt pregătite să folosească autorităţile noastre interne pentru a impune consecinţe şi să se asigure că Iranul nu profită de beneficiile activităţii interzise de ONU”, a transmis şeful diplomaţiei americane.

Pompeo a promis să anunţe măsuri împotriva celor care sfidează acele „obligaţii”

Cu toate acestea, Marea Britanie şi Franţa au sfidat Washingtonul, spunând că scutirea convenită prin acordul nuclear iranian va rămâne.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici